1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Viitasaari

Viitasaari järjesti nuorille seinäpintaa luvalliseen graffititaiteiluun

Viitasaari tarjoaa nuorille seinätaiteiluun varastokonttia - päätös varsinaisesta graffitiseinästä on tekeillä.

Viitasaari
graffitiseinä varastokontti graffiteja
Virallisempaa graffitiseinää odotellessa Viitasaarella voi taiteilla varastokontin seinään.Viitasaaren kaupunki

Viitasaarella nuorisovaltuusto jätti aloitteen laillisesta graffitiseinästä jo viime vuoden tammikuussa. Päättäjät ovat näyttäneet hankkeelle vihreää valoa, mutta toistaiseksi seinän sijaintipaikkaa ei ole ratkaistu.

Nuorisovaltuusto on pitänyt hyvinä vaihtoehtoina sekä esille nostettuja skeittiparkin läheisiä tiloja että nuorisotalon ja kirjaston välistä seinäpintaa. Ratkaisu tehtäneen lähiaikoina.

Nyt seinätaiteilusta kiinnostuneet voivat kuitenkin päästää luovuutensa valloilleen tarkoitukseen varatun varastokontin luona. Skeittiparkin viereiseen metallikonttiin saa taiteilla mielin määrin.

Kesäkuun lopulla graffititaiteiluun varatun kontin kyljessä koreileekin jo muutama seinämaalaus. Ne ovat tosin virkamiesten käsialaa; maalipurkkeineen paikalla kävivät muun muassa Viitasaaren vapaa-aikatoimenjohtaja Jorma Rihto ja tekninen johtaja Juho Tenhunen.

Virkamiehet vetäisivät kontin pintaan muutaman graffitin ikään kuin houkuttimeksi. Miesten maalausoperaatiosta löytyy myös pieni videonpätkä Viitasaaren nettisivulta (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi