Osuuskunta Maitomaa ei valita hovioikeuteen maidon hinnoittelukiistassa – lähes 10 vuotta kestänyt riita saatiin päätökseen

Suonenjokinen Maitomaa saa Valiolta 4,5 miljoonaa maidon polkuhinnoittelun takia. Alkuperäinen korvausvaatimus oli lähes neljää kertaa suurempi.

osuuskunnat
Maitotölkkejä Osuuskunta Maitomaan meijerin tuotantolinjalla.
Toni Pitkänen / Yle

Suonenjokinen meijeriosuuskunta Maitomaa ei valita Valio-tuomiosta hovioikeuteen. Käräjäoikeus päätti juhannusviikolla, että Valio joutuu maksamaan maidon alihinnoittelusta korvauksia Maitomaalle 4,5 miljoonaa euroa ja pohjanmaalaiselle osuuskunta Maitokolmiolle 3,5 miljoonaa euroa.

Myöskään Maitokolmio ei valita käräjäoikeuden tuomiosta. Osapuolet eli Valio ja meijeriosuuskunnat ovat sopineet, että ne eivät valita tuomiosta eteenpäin.

– Tätä on pyöritelty kymmenisen vuotta ja prosessi on häirinnyt meidän maitotoimijoiden arkipäivää. On aika mennä eteenpäin, sanoo Maitomaan hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Kärkkäinen.

Maitomaa vaati alun perin 17 miljoonaa euroa ja Maitokolmio kymmentä miljoonaa euroa.

Taustalla on riita siitä, että Valio laski vuonna 2010 perusmaitojen hintoja selvästi. Valion oikeuteen vieneet pienmeijerit sanoivat olleensa lähellä luopua bisneksestä hintojen polkemisen vuoksi.