Venäjä vaitonainen sukellusveneturmasta – puolustusministerin mukaan osa miehistöstä onnistui pelastautumaan

Puolustusministeri ei kertonut, kuinka monta ihmistä sukellusveneessä oli turmahetkellä tai kuinka moni selvisi palosta hengissä.

Sukellusveneonnettomuudet
Presidentti Vladimir Putin piti eilen kriisikokouksen puolustusministeri Sergei Shoigun kanssa traagisesta sukellusveneturmasta.
Presidentti Vladimir Putin piti eilen kriisikokouksen puolustusministeri Sergei Shoigun kanssa traagisen sukellusveneturman johdosta. Alexei Druzhinina / EPA

Venäjän puolustusministerin mukaan osa miehistön jäsenistä onnistui pelastautumaan maanantaina sattuneesta sukellusveneturmasta.

14 ihmistä kuoli, kun ydinvoimalla käyvässä AS-12-aluksessa syttyi tulipalo.

Puolustusministeri Sergei Shoigun mukaan miehistö onnistui sammuttamaan palon, mutta moni menehtyi myrkyllisiin palokaasuihin.

Shoigu ei kertonut, kuinka monta ihmistä sukellusveneessä oli turmahetkellä tai kuinka moni selvisi palosta hengissä.

Ministeri ylisti aluksen miehistön jäsenten urhoollisuutta ja kertoi heidän uhranneen henkensä pelastaakseen aluksella olleen siviiliasiantuntijan. Lisäksi Shoigu kiitteli miehistöä siitä, että he onnistuivat pelastamaan sukellusveneen.

Kartta severomorsk
Derrick Frilund / Yle

Presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi tänään toimittajille, että yksityiskohtia sukellusveneturmasta ei kerrota julkisuuteen, koska tiedot kuuluvat samaan kategoriaan valtionsalaisuuksien kanssa.

Venäläiset mediat ovat kertoneet, että turma-alus olisi salainen ydinkäyttöinen minisukellusvene.

Se, että aluksessa oli monia korkea-arvoisia upseereita, voi kieliä siitä, ettei kyse ollut aivan tavanomaisesta tehtävästä.

Onnettomuus sattui Venäjän aluevesillä Murmanskin alueella, ja alus on viety Severomorskin laivastotukikohtaan.

Lisää aiheesta:

14 kuoli sukellusveneonnettomuudessa Venäjällä – aluksessa oli ydinreaktori

Lähteet: AP, AFP, STT