1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisitutkinta

Ranskan poliisi ratsasi Renault'n pääkonttorin Ghosnin hääsotkujen tutkinnassa

Renault'n entinen toimitusjohtaja vuokrasi syksyllä 2016 vietettyjä häitään varten koko Versailles'n palatsin.

poliisitutkinta
Kuvassa vasemmalla Carlos Ghosn ja hänen vieressään Carola Ghosn.
Carlos ja Carola Ghosn edustivat Cannesin filmifestivaaleilla viime toukokuussa. Franck Robichon / EPA

Ranskan talousrikospoliisi on tehnyt ratsian autonvalmistaja Renault'n pääkonttoriin. Poliisi tutkii epäselvyyksiä, jotka liittyvät yhtiön entisen toimitusjohtajan Carlos Ghosnin ylellisiin häihin.

Ghosn on erotettu tehtävästään Renault'n ja Nissanin toimitusjohtajana. Hän odottaa parhaillaan oikeudenkäyntiä Japanissa, jossa häntä syytetään taloudellisista väärinkäytöksistä.

Median kuvaajat seisovat korkeilla A-tikkailla videokameroidensa kanssa.
Median edustajat odottavat entisen Nissan Motorin toimitusjohtajan Carlos Ghosnin vapautumista tutkintavankeudesta 25. huhtikuuta Tokiossa.Kimimasa Mayama / EPA

Hän vuokrasi syksyllä 2016 vietettyjä häitään varten koko Versailles'n palatsin. Ghosnin epäillään yhtiön varojen väärinkäytöstä ja veronkierrosta. Hänen epäillään junailleen Renault'n linnan sponsoriksi, jotta hän ei joutuisi maksamaan linnan käytöstä 50 000 euron vuokraa.

Ghosnin epäillään myös pimittäneen verottajalta miljoonien eurojen tulot ja käyttäneen johtamiensa yhtiöiden varoja omiin menoihinsa.

Lisää aiheesta:

Talousrikoksista syytetty ex-automoguli Ghosn väittää videoviestissä joutuneensa selkäänpuukotuksen ja salajuonen uhriksi

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi