Helsingin keskustaan matkaava, huomioi tämä: EU-ministerikokous ruuhkauttaa liikennettä torstaina ja perjantaina

EU:n epävirallinen kilpailukykyministerikokous vaikuttaa myös joukkoliikenteeseen.

liikenneruuhkat
Poliisi ohjaamassa liikennettä Mannerheimintiellä.
EU:n ministerikokous vaikutti liikenteeseen jo keskiviikkona 3.7. kokousvieraiden saapuessa Helsinkiin.Antti Kolppo / Yle

Helsinkiin on odotettavissa ruuhkia tänään torstaina ja huomenna perjantaina Finlandia-talolla järjestettävän EU:n ministerikokouksen vuoksi.

Merkittävimmät liikennehaitat keskustassa ovat Finlandia-talon ympäristössä ja Mannerheimintiellä. Poliisin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun)kerrotaan, että lyhyitä liikennekatkoksia on Helsingin ydinkeskustassa torstaina kello 8.00–24.00 välillä.

Ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta kertoo, että merkittävimmät liikennekatkokset Mannerheimintien liikenteessä ovat torstaiaamuna noin kello 8.00–9.00 välillä. Tuolloin kokousvieraat siirtyvät keskustan hotelleista Finlandia-taloon.

– Katkoksia on tuolloin Mannerheimintiellä ainoastaan pohjoisen suuntaan menevillä kaistoilla, ei keskustaan tulevilla, Lehtinen tarkentaa.

Henkilöautoliiikenne pyritään päästämään saattueiden välissä läpi.

Lehtinen arvioi, että perjantaina kokous vaikuttaa liikenteeseen merkittävästi erityisesti iltapäiväruuhkan aikaan. Tuolloin vieraat lähtevät Finlandia-talolta ja Helsingin keskustan hotelleista kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa.

Helsingin pohjoiset ulosajoväylät – Mannerheimintieltä Hämeenlinnanväylälle, Mäkelänkadulta Tuusulanväylälle ja näitä yhdistävä Kehä I – voivat ruuhkautuvat pahoin.

– Emme suosittele näille ajamista laisinkaan. On mahdollista, että siellä voi tulla jopa tunnin odotusaikoja, että pääsee esimerkiksi Mäkelänkadulta Tuusulanväylällle, Lehtinen toteaa.

Vaikutuksia myös joukkoliikenteeseen

EU:n epävirallinen ministerikokous vaikuttaa myös joukkoliikenteeseen.

HSL kertoo verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että liikennekatkosten vuoksi torstaina ja perjantaina aamuruuhkan aikaan Mannerheimintietä Oopperalta etelään liikennöivät vain raitiovaunut.

Raitiovaunut 1, 2, 4 ja 10 liikennöivät normaalisti, mutta HSL järjestää lisäliikennettä reitille Ooppera–Lasipalatsi–Rautatieasema–Mikonkatu–Kauppatori noin 12 minuutin vuorovälein kulkevalla 4S-raitiovaunulla.

Lisäksi HSL kertoo liikennejärjestelyiden vaikuttavan myös Elielinaukiolle ja Kampin terminaaliin ajaviin busseihin.

Liikennekatkosten aikana Elielinaukion bussien lähtö- ja päätepysäkit ovat Mäntymäen kentällä. Kampin terminaaliin ajavat bussit kulkevat Runeberginkadun kautta, jolloin bussiliikenne jää ajamatta Mannerheimintiellä Töölön tullista etelään.

HSL huomauttaa, että liikenne ruuhkautuu todennäköisesti koko läntisessä kantakaupungissa ja keskustassa. Matkustajia suositellaan käyttämään mahdollisuuksien mukaan lähijunaa, metroa sekä poikittaisia bussilinjoja ja varaamaan aikaa matkustamiseen.

Kokous rajoittaa myös pyöräliikennettä tai jalankulkua Finlandia-talon ympäristössä, sillä alue on kokonaan eristetty.