Hangossa 7 hehtaarin maastopalo vaati kaikkiaan noin 40 pelastusyksikköä ja helikopterin sammutustöihin – jälkisammutus jatkui lähes yöhön asti

Palo levisi Sandöträsket-järven pohjoispuolella noin 800 metrin päässä valtatie 25:stä. Alueella ei ole asutusta eikä rakennuksia.

Hangossa paloi keskiviikkona maastoa noin seitsemän hehtaarin alueelta. Kuva: Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos

Noin seitsemän hehtaarin kokoiselle alueelle levinnyt maastopalo työllisti pelastuslaitosta Hangossa eilen keskiviikkona.

Palo paikannettiin Sandöträsket-järven pohjoispuolelle. Etäisyyttä valtatie 25:een oli noin 800 metriä. Palo ei levinnyt puihin.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan sammutustöihin osallistui palon eri vaiheissa noin 40 pelastusyksikköä eli noin 100 henkilöä.

Lisäksi sammutuksessa auttoivat Rajavartiolaitoksen helikopteri Turusta sekä sammutus- ja säiliöajoneuvoja Puolustusvoimilta Uudenmaan prikaatista.

Pelastuslaitoksen mukaan jälkisammutus oli eilen yhä käynnissä illalla puoli yhdentoista aikaan. Sammutustyöt aloitettiin keskiviikkona jo päivällä.

Palon syttymissyy on toistaiseksi epäselvä. Alueella on runsaasti ulkoilureittejä, mutta ei asutusta tai rakennuksia.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos muistuttaa, että vaikka metsäpalovaroitus ei ole enää voimassa sateiden takia, maasto on yhä paikoittain kuivaa.

Palo voi syttyä herkästi esimerkiksi huolimattomasti sammutetusta nuotiosta tai tupakasta.