Kajaanilainen Tiina Sarparanta matkalla triathlonin MM-kisoihin – "Mitali on varmasti mahdollinen"

Pitkä uintitausta oli Sarparannan ponnahduslauta triathlonin pariin.

triathlon
Tiina Sarparanta
Tiina Sarparanta

Kajaanilainen Tiina Sarparanta tuli ikäluokkansa ykköseksi Lahden Ironman-kisassa kesäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Vasta kolmisen vuotta triathlonin parissa treenannut Sarparanta osallistui viikonloppuna ensimmäiseen kansainväliseen triathlonkisaansa Lahdessa, ja voitti. Suoritukseen Sarparanta on tyytyväinen ja katse on jo seuraavissa kisoissa.

– Olen tosi tyytyväinen tulokseen ja siihen kehitykseen mitä olen saavuttanut viimeisen vuoden aikana. Onneksi olen saanut treenata ja elää ilman suurempia haavereita ja kremppoja, Sarparanta sanoo.

Triathlon yhdistää juoksemisen, pyöräilyn ja uinnin, joista jälkimmäinen on yleensä haastavinta. Sarparannalla on onneksi pitkä uimaritausta, minkä takia triathlon ei ole tuottanut suuria vaikeuksia. Itseasiassa, kun Sarparanta osallistui ihkaensimmäisiin triathlonkisoihinsa, kotiinviemisiksi lähti oman ikäluokan SM-kulta.

– Minulla on pitkä uintitausta, mikä oli hyvä lähtökohta. Triathlon sopii melkein kaikille, jos vaan osaa uida. Kunnon uintitaito nimittäin on aikuisiällä aika vaikea saavuttaa, Sarparanta pohtii.

Seuraavaksi Sarparanta osallistuu Joroisissa järjestettäviin SM-kisoihin ja syyskuussa edessä ovat lajin MM-kisat Ranskassa. Sarparanta uskoo mahdollisuuksiinsa vahvasti ja kertoo lähtevänsä molempiin kisoihin mitalinkiilto silmissään.

– Luovuttamaan en lähde, lähden taistelemaan. Mitali on varmasti mahdollista, Sarparanta sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)