Hyppää sisältöön

Huomaako teköäly, jos Iikka Kivi tai Esko Valtaoja pidättävät naurua? Tekoäly tuomaroi puujalkavitsien #pätlen

Tekoäly tuomaroi vitsikisaa, jossa kilpailijoiden pitää olla nauramatta.

#PÄTLE
#PÄTLE

Tekoäly tunnistaa monia ihmisen perustunteita, kuten iloa, surua, vihaa ja inhoa, mutta se pystyy havaitsemaan myös tahattomia, sekunnin murto-osan kestäviä mikroilmeitä.

Lauantaina 6.7. tekoäly valjastetaan paljastamaan miten kansanedustaja Merja Kyllönen, avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja, uimari Jenna Laukkanen, koomikko Iikka Kivi, Kainuun Sanomien päätoimittaja Sanna Keskinen ja höyrylaivaisäntä Ollis Leppänen pärjäävät puujalkavitsikisassa eli pitääkö pokka.

Yle järjestää Kajaanissa Lammen Loiskeet -festareiden yhteydessä talk shown, jossa kasvonilmeitä mittaa tekoäly Valossa AI. Oululaisen Valossa Labs -yhtiön visiona on kehittää tekoäly, joka ymmärtää videota kuin ihminen.

– Tekoälymalli on kehitetty suurella määrällä kasvodataa, joista on tunnistettu ihmisen perustunteita. Tässä #pätlessä Valossa AI havaitsee oppimansa perusteella hymy- ja naurureaktion silmänräpäyksessä. Saamme siis yli-inhimillisen ja tarkan tuomarin, kertoo Valossa Labs Oy:n toimitusjohtaja Mika Rautiainen.

Yleisö pääsee seuraamaan pokan pitämistä suorana lähetyksenä tässä artikkelissa ja Yle Areenassa lauantaina 6.7. klo 13.00–14.30 sekä samaan aikaan paikan päällä Kajaanihallissa festarialueella. #pätlen lomassa kilpailijat keskustelevat ajankohtaisista aiheista.

Tältä näyttää, kun tekoäly tunnistaa tunteita YleX:n Vikiltä. Kuva: Kuvakaappaus

Tekoälyn tunteiden tunnistamista on testattu myös YleX:n aamushown Vikille ja Köpille. Videolta näkee kuinka tekoäly tunnistaa Vikin tunteet, kun hänen päälleen pudotetaan jääkaappi.

Mitä ajatuksia tekoälyn käyttäminen tunteiden tunnistamiseen herättää? Keskustele aiheesta kello 22.00 saakka.

.
.