Hotelli Merihovin remontti- ja laajennussuunnitelmat ovat yhä voimassa

Luksushotellin rakentaminen Kemiin on viivästynyt alkuperäisistä suunnitelmista, mutta projekti etenee, vakuuttaa hotellikiinteistön omistaja, matkailuyrittäjä Päivikki Palosaari.

hotellit
Päivikki Palosaari
Päivikki Palosaari on ollut kemiläisen Hotelli Merihovin omistaja viimeiset 20 vuotta. Tiinamaija Rantamartti / Yle

Hotelli Merihovin omistajan, matkailuyrittäjä Päivikki Palosaaren mukaan suunnitelmat kemiläishotellin suurremontista ovat yhä ajankohtaisia ja hankkeen valmistelu on edennyt.

Kaupunki hyväksyi hiljattain asemakaavamuutoksen, joka mahdollistaa hotellihankkeen laajennuksineen.

Palosaari ei halua ennakoida hotellihankkeen aloittamisen aikataulua, mutta kertoo, että työtä sen viemiseksi eteenpäin tehdään tälläkin hetkellä.

– Koko ajan käydään neuvotteluja tästä asiasta ja tietysti myös keskenämme mietimme, mitä voisimme tehdä. Kiva olisi saada vähän uusiakin tuulia mukaan tähän.

"Nämä ovat isoja asioita"

Hotellihankkeesta kerrottiin kaksi vuotta sitten. Tuolloin ajatuksena oli, että projekti aloitettaisiin jo saman vuoden aikana ja uusi hotellikokonaisuus valmistuisi kuluvana vuonna, kun Kemin kaupunki täyttää 150 ja Merihovi 70 vuotta.

– Nämä ovat isoja asioita. Monta projektia olen aloittanut ja vienyt maaliin saakka ja tiedän, että välillä tulee takapakkia ja välillä mennään taas nopeasti eteenpäin. Monenlaisia mullistuksia on tapahtunut myös hotelli- ja ravintola-alalla, Päivikki Palosaari sanoo.

Palosaaren suunnitelmissa on entisöidä Merihovin vanhan päärakennuksen alkuperäiset huoneet ja ravintolatilat. Rakennuksen pienteollisuustilana toiminut siipirakennus puretaan ja sen tilalle tulee nykyaikainen designhotelli.

– Suunnitelmat ovat hyvin pitkällä, arkkitehtikuvista hyvin tarkasti jo näkee, mitä tänne on tulossa. Kaupungin kanssa on ollut tosi hyvä yhteishenki tehdä tätä kaavaa. Tässä ympäristössä on hyvä yrittäjäilmapiiri toimia.

Merihovi on Lapin toiseksi vanhin hotelli ja se täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Torstaina yritys juhlisti pyöreitä vuosia avoimin ovin.