Maa järisi Etelä-Kaliforniassa – kuolonuhreista ei ole raportoitu

Järistyksen keskus on kaukana isoista asutuskeskuksista. Myös Kanadassa oli maanjäristys merenpohjassa.

maanjäristykset
Kartta Kanada USA maanjäristykset
Derrick Frilund / Yle

6.4 magnitudin maanjäristys on iskenyt Etelä-Kaliforniaan. Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskuksen USGS:n mukaan mukaan maanjäristyksen keskus on Searles Valleyssä Mojaven autiomaassa vajaan 9 kilometrin syvyydessä.

Keskuksen lähistöllä on Ridgecrestin kaupunki, joka kuuluu San Bernardinon piirikuntaan. Siellä pelastustyöntekijät ovat saaneet hälytyksiä loukkantumisten ja tulipalojen vuoksi. Kenenkään ei ole raportoitu kuolleen järistyksessä.

Piirikunnan pelastuslaitoksen mukaan maanjäristys on aiheuttanut murtumia taloihin ja vesiputkiin sekä katkonut sähkölinjoja.

Järistyksen keskus sijaitsee vajaat 200 kilometriä koilliseen Los Angelesista. Järistys tuntui siellä ja jopa Las Vegasissa asti.

Uutiskanava CBS tviittasi, että sen televisioruudut heiluivat toimituksessa järistyksen aikana.

Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskuksen seismologi Lucy Jones sanoi, että kyseessä oli Etelä-Kalifornian voimakkain maanjäristys 20 vuoteen. Hän ennusti, että alueelle on lähipäivinä tulossa monia jälkijäristyksiä ja ehkä jopa tämänpäiväistä isompi maanjäristys.

Myös Kanadan merialueella oli voimakas maanjäristys torstaina Suomen aikaa. Sanomalehti Vancouver Sunin (siirryt toiseen palveluun) mukaan maa järisi merenpohjassa Haida Gwaiin saaristossa 6.2 magnituden voimalla.

Lähteet: Reuters, AFP, AP