Yksi ihminen hukkunut alkuvuonna Pohjois-Pohjanmaalla

Koko Suomessa on ennakkotietojen mukaan hukkunut tänä vuonna 44 ihmistä.

Oulu
Pelastusrengas Munkkiniemen venesatamassa Helsingissä.
Juhannuksen aikaan hukkui viisi ihmistä. Arkistokuva.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Pohjois-Pohjanmaalla on hukkunut alkuvuoden aikana yksi ihminen, selviää Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton keräämistä ennakkotiedoista. Kainuussa hukkuneita on kolme. Määrässä on lisäystä viime vuoteen verrattuna, sillä vuosi sitten alkuvuonna hukkui molemmilla alueilla yhteensä yksi ihminen.

Koko Suomessa on alkuvuoden aikana hukkunut ennakkotietojen mukaan 44 ihmistä, joista puolet kesäkuussa. Juhannuksen aikaan hukkui viisi ihmistä.

Kesäkuun lämpöisen jakson aikana tapahtuneista hukkumisista yhdeksän sattui uidessa, viisi vesiliikenteessä, yksi hukkuminen putoamisen seurauksena ja lopuissa viidessä tapahtumien kulku ei ole selvillä.

– Uimareiden on hyvä muistaa, että uidaan rannan suuntaisesti, jotta jalat yltävät tarvittaessa pohjaan. Uimaan ei pidä lähteä yksin, jotta tarvittaessa on joku paikalla auttamassa yllättävän tilanteen sattuessa. Kylmä vesi kangistaa pidemmällä matkalla, joten turhia riskejä kannattaa välttää, toteaa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton viestintäasiantuntija Niko Nieminen.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).