Rajavartiolaitoksen historia esillä perinnehuoneessa

Kainuun rajavartioston perinnehuoneessa pääsee tutustumaan rajavartiolaitoksen historiaan.

Rajavartiolaitos
Kainuun rajavartioston perinnehuoneen esineistöä.
Kajaanin perinnehuoneessa on esillä muun muassa rajasotilaskotitoiminnasta kertovia tavaroita. Kainuun rajavartiosto

Entisessä rajajääkärikomppanian ruokalassa Kajaanissa on esillä rajavartiolaitoksen perinne-esineistöä runsaan 300 esineen verran.

Perinnehuoneiden on tarkoitus esitellä Rajavartiolaitoksen toimintaa koko sen historian ajalta.

– Kaikissa yksiköissä on haluttu kertoa yleisölle meidän toiminnasta. Mitä vaan saa kysyä, Kajaanin rajavartioston tiedottaja Päivi Dahl sanoo.

Rajavartiolaitos täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Juhlan kunniaksi näyttelyä on uudistettu ja esille on tuotu aiemmin varastoissa säilytettyjä esineitä. Näyttelyssä on nyt myös mahdollista nähdä elävää kuvaa, sillä näyttelyyn on digitoitu vanhoja kaitafilmejä.

– Meillä on esimerkiksi näytteillä koirankoulutusvideo 50-luvulta ja Rajavartiolaitoksen esittelyvideo 80-luvulta, Dahl sanoo.

Dahlin mukaan perinnehuone on saanut paljon positiivisia kommentteja kävijöiltä. Varsinkin vanhat valokuvat ovat saaneet kävijät muistelemaan menneitä. Lapsille perinnehuoneesta löytyy piirustus- ja väritystehtäviä.

Perinnehuoneeseen tutustuminen on maksutonta ja se on avoinna viikoilla 27, 28 ja 29 tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 12–15.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)