1. yle.fi
  2. Uutiset

Turkuun saapuu viikonloppuna kesän ensimmäinen kansainvälinen risteilyalus – tänä kesänä Turku on kohteena vain kolme kertaa

Turussa kansainvälisten risteilyalusten määrä on vielä suhteellisen pieni verrattuna vaikka Helsinkiin.

risteilyt
Turun Aurajoki.
Ensimmäinen risteilyalus saapuu Aurajokeen, koska alus on varsin pieni. Arkistokuva Aurajoesta.Kalle Mäkelä / Yle

Turkuun saapuu sunnuntaina kesän ensimmäinen ulkomainen risteilyalus.

Aurajokeen saapuu MS Serenissima, joka purjehtii pienen Karibian saarivaltion Saint Vincent ja Grenadiinien lipun alla. Risteilijän matkustajamäärä on noin 120.

Alus saapuu Turkuun Tukholmasta aamulla ja jatkaa Turun pysähdyksen jälkeen illalla Helsinkiin.

Vierailijoille Visit Turku tarjoaa erilaisia retkiä. Esimerkiksi retkeä Turun saaristoon, Meyer Turun telakka -kierrosta tai historiakierrosta kaupungissa. Visit Turun mukaan myös risteilijän henkilökunnalle on tarjolla viihdykettä päiväksi.

– Laivan henkilökunnalle on tarjolla maksuton Meyer-kierros ja uiminen Samppalinnan maauimalassa, Visit Turusta kerrotaan.

Turkuun saapuu tänä vuonna yhteensä vain kolme ulkomaista risteilyalusta. Vielä viime vuonna vierailijoita oli neljä. Ensi vuonna kansainvälisten risteilijöiden määrä kasvaa, kun Turussa vierailee tämän hetkisen tiedon mukaan kuusi risteilijää.

Verrattuna Helsinkiin ero on huima. Helsingin sataman mukaan Helsinkiin odotetaan vuosittain lähes 300 kansainvälistä risteilyalusta.

Seuraava alus, Aida Cruisesin yli tuhannen matkustajan MS AIDAaura, saapuu elokuun lopussa Turkuun ja uudelleen syyskuussa.

Lue lisää:

Suomen perimät korkeat väylämaksut uhkaavat karkottaa risteilyaluksia – "Nyt on olemassa vakava riski, että alukset eivät poikkea Helsinkiin"

Lue seuraavaksi