Kevytmoottoripyöräilijä väisti jänistä ja törmäsi puuhun Pielavedellä

Kuljettaja loukkasi ulosajossa itseään sen verran, että hänet vietiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Pielavesi
Läheltä
Yle

18-vuotias mies ajoi kevytmoottoripyörällä ulos tieltä Pielavedellä Leväsentiellä torstai-iltana. Poliisin mukaan kuljettaja oli menettänyt kevytmoottoripyörän hallinnan, suistunut ojaan ja törmännyt puuhun.

Hän loukkaantui ulosajossa sen verran, että hänet vietiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Kuljettajan itsensä mukaan hän oli väistänyt tielle tullutta jänistä.

Kuljettajaa epäillään liikennerikkomuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Alkoholilla ei epäillä olleen osuutta onnettomuuteen.

Samana päivänä kello 13:n aikaan törkeästä rattijuopumuksesta epäilty kuopiolaismies ajoi autolla ulos tieltä Pielavedellä, Urho Kekkosentiellä. Henkilöautoa kuljettanut mies oli menettänyt autonsa hallinnan. Auto oli suistunut tieltä kulkusuuntaansa nähden oikealle puolelle ojaan ja pyörinyt katon kautta ympäri.

Kuljettajan puhalluskokeen tulos osoitti 1,83 promillea. Alustavien tietojen mukaan kuljettajalle sai ruhjevammoja päähän, mutta poliisilla ei ole vielä tarkempaa tietoa vammoista. Autossa ei ollut muita matkustajia.