Wasalinellä kaikkien aikojen ennätyskesäkuu

Wasaline teki kesäkuussa uuden matkustajaennätyksen. Myös Wasa Expressin kuljettama rahtimäärä on jatkanut kasvuaan.

Vaasa
Wasa Express
Wasaline Oy

Wasa Express -aluksella merenkurkun ylitti kesäkuussa yli 25 000 matkustajaa. Wasa Express aloitti liikennöinnin Vaasan ja Uumajan välillä vuonna 2013.

– Kaikkien aikojen matkustajaennätys liikennöinnin aloittamisen jälkeen, sanoo Wasalinen toimitusjohtaja Peter Ståhlberg.

Ståhlbergin mukaan erityisesti ruotsalaismatkustajat ovat löytäneen Pohjanmaan matkakohteena. Vaasassa Tropiclandia ja Alahärmän Power Park ovat ruotsalaismatkailijoiden suosiossa.

Myös rahtimäärä on jatkanut kasvua. Rahtia olisi enemmän, mihin Wasa Expressin kapasiteetti riittää.

– Meillä on vaikeuksia saada kaikkea rahtia mukaan. Onneksi olemme pystyneet ajamaan lisävuoroja. Joillakin lähdöillä rahtitila on kuitenkin ollut täyteen varattu, Ståhlberg sanoo.

Uuden laivan suunnittelu käynnissä

Merenkurkun liikenteeseen tulevan uuden aluksen suunnittelutyö on täydessä käynnissä. Tällä viikolla Tanskassa tehdään uuden aluksen rungon allastestejä.

– Testeissä selvitetään esimerkiksi sitä, millaisia aaltoja uuden aluksen runko muodostaa, Ståhlberg valottaa.

Merenkurkun uusi laiva
Merenkurkun uuteen laivaan mahtuu muun muassa rahtia enemmän kuin nykyiseen alukseen.Rauma Marine Constructions

Wasalinen varustamoyhtiö NLC Ferryssä pohditaan parhaillaan myös uutta varausjärjestelmää ja sitä miten matkoja jatkossa myydään.

– Uuden laivan myötä varustamon toimintaa pitää miettiä uusiksi. Uudelle laivalle tarvitaan uusi konsepti ja tavaramerkki, Ståhlberg sanoo.

Uudistusten myötä varustamo palkkaa lisää henkilöstöä. Liiketoiminnan kehittämisjohtajana on heinäkuussa aloittanut Jennie Hinz. Syksyllä varustamon on tarkoitus tehdä lisää rekrytointeja.