1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Minna Canth

Kirjailija Minna Canthia tehdään tutuksi nyt myös lisätyn todellisuuden kierroksella ja mobiilipelissä Kuopiossa

Minna Canthin aikakautta värittävät valokuvat ja kirjailijalle kuuluneet virtuaalisesti nähtävät esineet.

Lisätyn todellisuuden kierroksella kuljetaan viidessä paikassa Kuopiossa, muun muassa Minna Canthin kotitalossa Kanttilassa. Kuva: Timo Heikura / Yle

Kuopiossa pääsee perjantaista alkaen lisätyn todellisuuden kierrokselle, jossa kuljetaan kirjailija Minna Canthin jalanjäljissä. Kierroksella pääsee kuulemaan mitä Canth itse sanoo tasa-arvosta. Aikakautta värittävät valokuvat ja kirjailijalle ja yhteiskuntavaikuttajalle kuuluneet virtuaalisesti nähtävät esineet.

Lisätyn todellisuuden kierrokselle pääsee lataamalla sovelluksen mobiililaitteelleen. Siinä kuljetaan viidessä kohteessa Kuopion keskustan tuntumassa, Kanttilassa, Korttelimuseossa, Snellmanin puistossa, Yhteiskoulussa ja Puijolla.

Kohteita tulee vielä lisää syksyllä ainakin Minna Canthin patsaalle sekä Rouvasväen yhdistykselle.

Minna Canthin aikaista Kuopiota tehdään tutuksi myös mobiilipelissä. Se on suunniteltu yläkoulujen käyttöön, mutta soveltuu myös muille aiheesta kiinnostuneille. Lähtö tapahtuu Kuopion korttelimuseolta ja viimeinen rasti sijaitsee torin luona.

Minna Canthin 175-vuotispäivääjuhlistetaan tänä vuonna monin tavoin Kuopiossa.

Lue myös: Minna Canth oli aikansa radikaali ja päähänpotkittujen puolustaja – nyt hänen värikkäästä elämästään tehdään esityksiä enemmän kuin koskaan