Poliisi ei aloita esitutkintaa eduskunnan henkilöstöriidassa

Poliisin mukaan tapauksessa ei ole syytä epäillä rikosta.

eduskunnan pääsihteeri
Eduskuntatalo
Tutkintapyyntö tehtiin viime syyskuussa.Jyrki Lyytikkä / Yle

Poliisi ei aloita esitutkintaa eduskunnan pääsihteerin Maija-Leena Paavolan toiminnasta. Helsingin poliisi kertoo tiedotteessa, että asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.

Tapauksen taustalla oli riita eduskunnan henkilöstövalinnoista. Eduskunnan henkilöstöpäällikön tehtävästä irtisanoutunut Hannu Laitinen teki syyskuussa 2018 tutkintapyynnön, jossa hän pyysi poliisia selvittämään, onko Paavolan syytä epäillä syyllistyneen rikokseen kahdessa virkanimitysasiassa.

Lisäksi hän pyysi poliisia selvittämään, onko eduskunnan kanslian päällikkönä toimivan eduskunnan pääsihteerin tai muun henkilön syytä epäillä syyllistyneen rikokseen jättäessään väitetysti huomioimatta ilmoitukset epäasiallisesta kohtelusta.

– Poliisi on suorittanut esiselvityksen edellä mainituista asioista ja tehnyt sen perusteella päätöksen, ettei eduskunnan pääsihteeriä tai ketään muutakaan henkilöä ole syytä epäillä rikoksista, eikä poliisi siten aloita niistä esitutkintaa, kertoo rikostarkastaja Harri Saaristola tiedotteessa.

Lue myös:

Poliisi ei ainakaan vielä aloita esitutkintaa eduskunnan henkilöstöriidassa – Puhemies Risikon mukaan työilmapiiri erinomainen