1. yle.fi
  2. Uutiset

Virolainen yhtiö rakentaa Repoveden kansallispuistoon riippusillan sortuneen tilalle – uusi silta on valmis lokakuussa

Rakennuslupaa uudelle sillalle odotetaan vielä. Lapinsalmen ylittävä silta hajosi vuosi sitten.

sillat
Lapinsalmen riippusilta Repoveden kansallispuistossa, sillan kannatinankkuri pettänyt
Riippusillalta on pudotusta Lapinsalmeen kymmenisen metriä. Arkistokuva heinäkuulta 2018.Vesa Grekula / Yle

Uuden riippusillan rakentaminen Repoveden kansallispuistossa alkaa elokuussa. Lapinsalmen ylittävä riippusilta hajosi viime vuoden heinäkuussa, kun sillan kiinnityksessä käytetty ankkuritanko petti.

Uusi silta on entistä vakaampi ja kantavuudeltaan parempi pylonisilta, joka on myös edellistä siltaa leveämpi. Sillan rakentamisesta vastaa urakkakilpailun voittanut virolainen Remoti Holding Oü.

– Valmistelevat työt alkavat näinä päivinä. Kaikki osat ja kappaleet tehdään mahdollisimman valmiiksi tehtaalla, jolloin paikan päällä tehtävä työ jää mahdollisimman lyhytaikaiseksi, sanoo rakennusmestari Pasi Ikonen Metsähallituksesta.

riippusilta Repoveden kansallispuistossa, silta eristetty nauhoilla, Lapinsalmi
Repoveden kansallispuiston riippusillan kannatinankkuri petti yhdeksän retkeilijän ollessa ylittämässä Lapinsalmea heinäkuussa 2018. Arkistokuva.Sakari Saksa / Yle

Ikosen mukaan virolaiseen yhtiöön päädyttiin kokonaistaloudellisen harkinnan jälkeen. Hinnan lisäksi vaakakupissa painoivat aikataulussa pysyminen sekä yhtiön aiemmat referenssit. Ikosen mukaan yhtiö on tehnyt Virossa 55-metrisen sillan, joka muistuttaa Lapinsalmeen rakennettavaa siltaa.

Silta käyttöön syksyllä

Rakennuslupaa uudelle sillalle odotetaan vielä. Näillä näkymin silta on tarkoitus saada valmiiksi ja käyttöön viimeistään lokakuussa.

Riippusillan korvaava venetaksikuljetus Lapinsalmen parkkipaikan laiturista Lapinsalmen taukopaikan laituriin alkoi toukokuun lopulla, ja se on järjestetty yhteistyössä Kouvolan kaupungin kanssa. Myös käsivoimin kulkeva Ketunlossi toimii normaalisti.

Sekä lossi että venekyyti voivat kuitenkin ajoittain ruuhkautua, joten retkeilijöitä kehotetaan käyttämään mahdollisuuksien mukaan myös kansallispuiston Saarijärven ja Tervajärven sisääntuloja.

Lue seuraavaksi