Talkoolaiset huhkivat ränsistyneen museoveturin kimpussa vielä viikko ennen asuntomessuja: "Valmistuu kyllä ajallaan, elleivät kädet väsy maalaamiseen"

Veturivanhus Ruuhveltti on saanut ensimmäiset maalikerrokset pintaansa Kouvolassa.

museojunat
museoveturi Ruuhveltti
Talkoolaiset ovat paikanneet museoveturi Ruuhveltin ruostevaurioita. Korjaustyöt jatkuvat vielä maalaustöillä.Antro Valo / Yle

Kouvolan rautatieasemalla olevan museoveturi Ruuhveltin kunnostamistyöt alkavat olla loppusuoralla.

Kymmenkunta talkoolaista on urakoinut ruostevaurioiden korjaamisen ja pohjamaalauksen parissa perjantaina. Sateinen sää ei ole haitannut talkootöitä, koska veturin päälle on asennettu kunnollinen sadesuoja.

Ensi viikolla tiedossa on vielä veturin maalaamista sekä ikkunoiden ja valaisimien paikoilleen laittamista.

Talkoita suunnitellut kouvolalainen Miia Witting on luottavainen siihen, että kunnostyöt valmistuvat ennen Kouvolan asuntomessuja, jotka alkavat ensi viikon perjantaina.

– Ei tässä ole mitään hätää. Kaikista suurimmat työt on jo tehty ja hyvässä vaiheessa ollaan menossa. Kunnostaminen valmistuu kyllä ajallaan, elleivät kädet väsy maalaamiseen.

museoveturi Ruuhveltti pressu
Kouvolan rautatieasemalla sijaitseva museoveturi Ruuhveltti on peitetty pressuilla kunnostustöiden ajaksi.Antro Valo / Yle

Kouvolan kaupunginhallitus päätti keväällä, että museoveturi Ruuhveltti luovutetaan talkooväen kunnostettavaksi. Museoveturin kunnostus on houkutellut mukaan kymmenkunta kouvolalaista yritystä, jotka ovat tukeneet työtä.

Veturi on seisonut Kouvolan asemalla vuodesta 1970 lähtien ja se on ollut pahoin ruostunut ja perusteellisen kunnostuksen tarpeessa.