Kova tuuli pakotti Viking Linen MS Cinderellan kääntymään takaisin Tukholmaan Gotlannin edustalta

Alus yritti päästä Visbyn satamaan lukuisia kertoja. Muilla Viking Linen laivoilla ei ole ongelmia, yhtiöstä kerrotaan.

Ankkuroituminen ja rantautuminen
M/S Viking Cinderella.
M/S Viking Cinderella.Viking Linen kuva-arkisto

Viking Linen MS Cinderella-risteilylaiva ei päässyt perjantaina rantaumaan satamaan Gotlannin Visbyssä kovan tuulen vuoksi, kertoo SVT. (siirryt toiseen palveluun) Laiva yritti päästä satamaan lukuisia kertoja, mutta joutui lopulta antamaan periksi.

– Saimme juuri tiedon, että käännymme takaisin Tukholmaan, Viking Linen tiedotuspäällikkö Eleonora Hansi kertoi Expressenille (siirryt toiseen palveluun) lähettämässään viestissä noin kello 15.30 Suomen aikaa.

Aluksessa on noin 1 500 matkustajaa. Tuuli puhaltaa merellä 15 metriä sekunnissa.

Risteilyalus lähti torstaina liikkeelle Tukholmasta päämääränään Visby. Cinderella liikennöi tämän viikon poikkeusreitillä Tukholman ja Visbyn väliä, koska Visbyssä on meneillään Ruotsin politiikan suurtapahtuma Almedalsveckan.

Laiva menee takaisin alkuperäistä reittiä noudattaen eli Ahvenanmaan kautta Tukholmaan, jonne se saapuu lauantaina iltapäivällä.

Hansin mukaan ilmapiiri matkustajien keskuudessa on rauhallinen.

Muilla Vikingin laivoilla ei ongelmia

Viking Linen tiedotuspäällikkö Suomessa, Christa Grönlund sanoo, ettei laivalla ole mitään hätää, mutta turvallisuusriskejä ei haluta ottaa.

Grönlundin mukaan Cinderellan tilanne ei vaikuta yhtiön muuhun liikenteeseen. Myöskään tuulesta ei ole ollut muilla reiteillä ongelmia.