Keskipohjalaisille luvassa huippupäivä futiksessa: 2 liigapeliä, tavoitteena 5 000 hengen yleisö

Tuplalipulla houkutellaan jalkapallon ystäviä lauantaina ensin Naisten Liigan ja sitten Veikkausliigan peleihin Alaveteliin ja Kokkolaan.

jalkapallo
 Kuvassa Jonas Häkkinen (VPS) ja Sebastian Mannström (KPV)
VPS-KPV päättyi huhtikuussa lukemiin 2–2.AOP

Jalkapallon keskipohjalaiset liigajoukkueet haluavat saada lauantaina liikkeelle 5 000 ihmistä.

Veikkausliigaan noussut KPV toivoo kauden tärkeimpään otteluunsa yli 3 000 katsojaa. Naisten liigassa IK Myran taas pyrkii rikkomaan naisten kaikkien aikojen yleisöennätyksen eli vähintään 1620 hengen yleisön.

Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan asettuu sarjajumbo Vaasan Palloseura.

– Nyt tarvitaan todellakin yleisön tuki tähän peliin. Meillä ei ole mitään muuta tavoitetta kuin 3 pistettä. Elintärkeä peli: tästä nyt uusi nousu! uskoo KPV:n myynnistä vastaava Mika Liedes.

Lisäpotkua katsojamääriin odotetaan liigatuplalipuista. Naisten liigaa pelaavan alaveteliläisen IK Myranin ja KPV:n myöhemmin samana päivänä pelattaviin otteluihin myydään yhteislippuja.

Alavetelissä Myran saa vastaansa HJK:n

– Mahtava jalkapallopäivä tulossa! Ensin Alaveteliin katsomaan Myranin peli, sitten kotiin syömään ja sen jälkeen keskuskentalle KPV:n peliin – sellaista päivää ei tule ihan heti toista, sanoo IK Myranin keskikenttäpelaaja Viktoria Byskata.

Hänestä hienoa on myös saada HJK Alaveteliin, missä tunnelma on tiivis. Byskatan mukaan kaikki tukevat toisiaan ja kannustavat alusta loppuun. Pieni kenttä tehnee myös vastustajan pelistä vähän hankalampaa.

– Varmasti niillä vähän puntti tutisee.

Alavetelin urheilukenttä.
Alavetelin kenttä.Antti Koivukangas / Yle

KPV:n yleisömäärät ovat olleet kiitettävällä tasolla, runsaat 2 000. Keskuskentän ennätykseen on toki vielä matkaa: mestaruussarjavuonna 1970 HJK-pelissä oli 5 800 katsojaa. Myös fanituotteiden kauppa on kiihtynyt joulusta.

Mika Liedes uskoo, että jalkapallon näkyisi katukuvassa sitä enemmän, mitä parempaa pelillistä menestystä tulisi.

– Tämä on kyllä mahtavaa: Kokkola on jalkapallokaupunki ehdottomasti. Ja mietipä sitä, jos olisi vähän enemmän pojoja...

Veikkausliigassa on uusi pelisysteemi: runkosarja päättyy elokuun lopussa. Sen jälkeen sarja jaetaan kahtia: kuusi parasta jatkaa niin sanottua mestaruussarjaa ja haastajasarjassa jatkavat sijat 7–12.