Hirmumyrsky Katrinan tuhoama huvipuisto on seissyt tyhjillään kohta 14 vuotta – aavemainen muistomerkki saatetaan vihdoin purkaa

Hylätty huvipuisto ei koskaan avannut oviaan uudelleen hurrikaanin jälkeen.

Hurrikaani Katrina
Villi luonto on vallannut hylättyä huvipuistoa New Orleansissa.
Villi luonto on vallannut hylättyä huvipuistoa New Orleansissa.All Over Press/ Seph Lawless

Nykyisin siellä vierailevat kanit, käärmeet ja alligaattorit. Kukaan ei kilju vuoristoradassa tai kammoa korkeutta maailmanpyörässä (siirryt toiseen palveluun).

New Orleansin Six Flags -huvipuisto on seissyt hylättynä (siirryt toiseen palveluun) vuodesta 2005 asti.

Elokuussa 2005 New Orleansiin iski hirmumyrsky Katrina. Kategorian kolme hurrikaani vaati noin 1 800 ihmisen hengen Louisianassa ja naapuriosavaltioissa. Katrina on Yhdysvaltain historian kalleimpien hurrikaanien listan (siirryt toiseen palveluun) kärjessä.

Ilmakuvaa tulvien alle jääneestä Six Flags -huvipuistosta kuvattuna heti Katrina-myrkyn jälkeen vuonna 2005.
Ilmakuvaa tulvien alle jääneestä Six Flags -huvipuistosta kuvattuna heti Katrina-myrkyn jälkeen vuonna 2005.DAVID J. PHILLIP/ EPA

Vuodesta 2005 huvipuisto on ollut aavemainen muistomerkki Katrinan tuhoista. Vaikka puisto ei ole toiminnassa, on se yhä houkuttanut matkailijoita katsomaan myrskyn vaikutuksia.

Nyt, kohta 14 vuoden jälkeen kaupunki saattaa lopulta olla tuhoamassa huvipuiston.

Pormestari LaToya Cantrell sanoi toukokuussa, että puiston purkamisen kustannuksia lasketaan parhaillaan. Uutistoimisto AP:n pyytäessä asiasta lisää tietoa, pormestarin toimistosta tyydyttiin tiedottamaan, että paikan parasta käyttötapaa arvioidaan parhaillaan.

Puisto avattiin vuonna 2000 nimellä Jazzlandin teemapuisto. Kaksi kautta myöhemmin se meni konkurssiin ja siirtyi Six Flagsille.

Vanha kyltti kertoo huvipuiston olevan suljettu myrskyn vuoksi.
Vanha kyltti kertoo huvipuiston olevan suljettu myrskyn vuoksi.All Over Press

Sitten iski Katrina, huvipuistoa ei enää koskaan avattu uudelleen ja Six Flags teki lopulta konkurssin. Noin 66 hehtaarin alue siirtyi New Orleansin kaupungin hallintaan, AP kertaa.

Vuonna 2016 arvioitiin, että vielä pystyssä olevien laitteiden ja muun infrastruktuurin purkaminen maksaisi noin 1,3 miljoonaa dollaria.

Tältä Six Flags -huvipuistossa näytti vuonna 2015, kymmenen vuotta Katrina-myrskyn jälkeen.
Tältä Six Flags -huvipuistossa näytti vuonna 2015, kymmenen vuotta Katrina-myrskyn jälkeen.All Over Press/ Seph Lawless

Kukaan uskottava toimija ei ole toistaiseksi innostunut kehittämään keskustan ulkopuolella sijaitsevan alueen toimintaa. Harkinnassa on ollut esimerkiksi vierailukohde, jossa kerrottaisiin muun muassa ilmastonmuutoksen vaikutuksista.

Paikallisia sotkuinen puisto ja hitaat päätökset (siirryt toiseen palveluun) tuskastuttavat.

Alueella vuodesta 1998 asunut Daren Hubbard muistaa puiston parhaat päivät.

– Kun puisto oli toiminnassa, täällä oli kaunista. naapurusto kukoisti. Mutta nyt se on ollut hylättynä liian kauan, Hubbard sanoo AP:lle.

Lue, katso ja kuuntele myös:

Elävä arkisto: Hirmumyrsky Katrina paljasti New Orleansin eriarvoisuuden

Ylen kirjeenvaihtaja Mika Hentunen on mies joka kulkee hurrikaanista hurrikaaniin – Mistä maailma puhuu -podcast-sarja alkaa

Lähteet: AP