"Rakkautta on tuoda kauppareissulta suklaapatukka tai siivota kissanhiekkalaatikko" – Video: Suomalaiset miehet puhuvat rakkaudesta

Iivari Pääkkönen ja Pertti Pöntinen vastasivat, kun A-studio kysyi suomalaisilta, miten rakkaus nykyään löytyy.

rakkaus
Mistä rakkaus alkoi?
Mistä rakkaus alkoi?

Iivari Pääkkönen löysi vaimon seuranhakupalstalta netistä. Jo ensimmäisen viestin jälkeen hänestä tuntui, että nyt voi olla mahdollisuuksia.

Ensitapaaminen kuitenkin jännitti.

– Se oli viikko ennen vappua viisi vuotta sitten. Ajoin Hyvinkäälle moottoripyörällä 300 kilometriä. Piti käydä ABC:n parkkipaikalla oksentamassa, kun oli niin jännä paikka.

Tamperelainen Pertti Pöntinen, 68, törmäsi elämänsä rakkauteen kolumbialaisessa metsässä seitsemän vuotta sitten. Molemmat olivat vaeltamassa ja eksyksissä.

– Katsoin, että jumalaare miten kaunis nainen. Heti oli pää ihan sekaisin, Pöntinen kertoo yllä olevalla videolla.

Rakkaudesta hän puhuu vaimolleen päivittäin. He noudattavat arjessaan kolmen koon periaate: kunnioita, kuuntele ja kosketa.

Edith Encina ja Pertti Pöntinen.
Edith Encina ja Pertti Pöntinen kesämökillään Jaalassa.Nella Nuora / Yle

A-studio pyysi lukijoita kertomaan, miten he tapasivat “sen oikean”. Vastauksia tuli liki 300.

Mistä rakkaus löytyy? Aiheesta lisää A-studiossa keskiviikkona 24.7. klo 21. 05 Vieraina ovat parisuhdetiimin esimies Heli Vaaranen Väestöliitosta ja rakkauden etsimisestä dokumenttiprojektin tehnyt stand-up-koomikko Jani Salo. Voit katsoa videon Areenasta jo nyt.

Lue lisää:

Mistä rakkaus löytyy? Työhaastattelusta, eläinlääkäriltä, kampaajalta, kertovat Ylen lukijat – "Hän oli (ja on yhä) parhaan ystäväni poikaystävä"