HalpaHalli on selvinnyt sunnuntaityöstä ilman irtisanomisia – yhden kanssa neuvotellaan vielä

Kristillisiin arvoihin nojaava ketju kävi sunnuntaityöstä keväällä yt-neuvottelut, ja muutama sunnuntaityöstä kieltäytynyt sai lisäaikaa sulatella asiaa.

vähittäiskauppa
Kuvassa on Halpa Hallin julkisivu
Heini Holopainen / Yle

Kauppaketju HalpaHalli ei ole joutunut turvautumaan irtisanomisiin sunnuntaityön takia. Yt-neuvottelujen jälkeen viidelle sunnuntaityöstä kieltäytyneelle annettiin pari kuukautta lisäaikaa totutella ajatukseen.

Neuvotteluja käydään vielä yhden ihmisen kanssa, mutta henkilöstöjohtaja Janne Syri on luottavainen siihen, että sopu löytyy.

Kristillisiin arvoihin nojaava ketju alkoi pitää ovensa auki myös sunnuntaisin viime marraskuussa. Työntekijät ovat antaneet asialle suostumuksensa aikanaan työsopimuksessa: suostumus on ollut kirjattuna työsopimuksiin jo parikymmentä vuotta.

Sunnuntaivuoroja painotetaan niitä haluaville, mutta myymälätyössä kaikki joutuvat tekemään niitä ainakin jonkin verran.

Lue myös:

Sunnuntaityöstä kieltäytyminen ei auttanut: HalpaHalli antaa lisäaikaa totutella ajatukseen, mutta vetoaa tasapuolisuuteen

Kauppaketju HalpaHalli aloittaa yt:t sunnuntaityöstä kieltäytyneiden kanssa: "Toivomme, että he muuttavat mielensä"

HalpaHalli ei neuvotellut sunnuntaiaukiolosta henkilöstön kanssa – aloittaa yt-menettelyn vasta ammattiliiton puututtua asiaan HalpaHalli antoi periksi muuttuneiden kulutustapojen edessä: kristillisistä arvoistaan tunnettu yhtiö ei enää pyhitä lepopäivää