Hyppää sisältöön

Tunnettu investointipankkiiri Jeffrey Epstein pidätettiin alaikäisten tyttöjen seksikaupasta epäiltynä – tuttavapiirissä Trump ja Clinton

Epstein on aiemmin paistatellut julkisuudessa poliitikkojen ja kuninkaallisten kaverina.

Vuonna 2007 Jeffrey Epstein tunnusti syyllisyytensä alaikäisten prostituutiota koskeviin rikoksiin. Kuva: AOP

Tunnettu yhdysvaltalainen investointipankkiiri Jeffrey Epstein on pidätetty epäiltynä alaikäisten tyttöjen seksikaupasta. Epstein otettiin kiinni myöhään lauantaina New Yorkissa.

66-vuotiaan Epsteinin epäillään hyväksikäyttäneen alaikäisiä tyttöjä Floridassa ja New Yorkissa, kertoo uutistoimisto AP. Uutistoimisto Reutersin mukaan hän kiistää syyllisyytensä.

Poliitikkojen ja kuninkaallisten kanssa kaveerannut Epstein on aiemminkin ollut vastaavanlaisten rikosepäilyjen kohteena. Hänen tuttavapiiriinsä ovat kuuluneet muun muassa presidentti Donald Trump, entinen presidentti Bill Clinton ja prinssi Andrew.

Vuonna 2007 hän tunnusti syyllisyytensä alaikäisten prostituutiota koskeviin rikoksiin ja hänet merkittiin seksuaalirikollisten rekisteriin Floridassa. Vastineena tunnustuksestaan hän sai lievän tuomion ja pystyi jatkamaan työntekoa 13 kuukauden vankeustuomionsa ajan. Epstein maksoi tuolloin alaikäisille uhreilleen korvauksia.

Yhdysvaltain oikeusministeriö on selvittänyt, toimittiinko tapauksessa aikoinaan oikein.

Lisää aiheesta: