Laitevalmistajan edustaja Kakolanmäellä: Turun funikulaari ei liiku tänäänkään

Rinnehissi on ollut pysähdyksissä yli kolme viikkoa. Ongelmat johtuivat ovia ja kabiinin vaakatasoa tarkkailevien sensorien virhetilasta.

Turku
Funikulaari lähtee yläasemalta
Arkistokuva.Paula Collin / Yle

Kakolan funikulaari ei aukea yleisölle tänään, kertoo rinnehissiä aamulla huoltamassa ollut laitevalmistaja Leitnerin edustaja. Hänen mukaansa hissin kyytiin saattaa päästä huomenna. Funikulaarin oli määrä palata normaaliin liikenteeseen maanantaina.

Rinnehissi on ollut huoltokatkolla nyt yli kolmen viikon ajan. Funikulaarin on pitänyt aueta jo aikaisemmin, mutta huoltotyöt ovat venyneet toistuvasti. Maanantaiaamun aikana hissi on ajanut testiajoa.

Vika johtuu Turun kaupungin mukaan ovia ja kabiinin vaakatasoa tarkkailevien sensorien virhetilasta.

Hissiä seurataan etänä ja paikan päällä

Italialaisen laitteistotoimittaja Leitnerin edustajat ovat testanneet funikulaaria ohjaavaa ohjelmistoa ja laitteen toimintaa viimeisen viikon ajan. Viikonlopun aikana tehtiin vielä lisää testiajoja.

Lisäksi Leitner lähettää Turkuun tämän viikon ajaksi henkilökuntaa valvomaan ja seuraamaan funikulaarin toimintaa. Laitteistotoimittaja haluaa varmistaa hissin toimivuuden myös oikeassa käytössä. Funikulaarin toimintaa analysoidaan myös Italiasta käsin etätyönä.

Huoltotauon aikana tehdyt muutokset ja työt sisältyvät takuuseen ja niiden kustannuksista vastaa Leitner.

Lue lisää:

Turun funikulaarin seisokku pitkittyy – huoltotoimissa löytyi uusia vikoja

Turun funikulaari yleisön käyttöön aikaisintaan Ruisrock-viikonlopun jälkeen