Tappeluita, kaahari, varkaus – Poliisilla riitti töitä Meri-Lapissa viikonloppuna

Poliisi kaipaa havaintoja Torniosta K-marketin ikkunan särkemisestä ja Arboretumin varastoon tehdystä murrosta.

Kemi-Tornion seutukunta
Kaksi poliisia.
Toni Pitkänen / Yle

Meri-Lapissa poliisia on viikonlopun aikana työllistänyt pahoinpitelyiden ja liikennerikkomusten lisäksi varkaus ja vahingonteko.

Poliisi selvitti viikonlopun pikkutunneilla Kemin keskustassa tapahtunutta pahoinpitelyä. Kaksi miestä otti perjantaiyönä yhteen Valtakadun ja Kauppakadun risteyksessä. Toinen miehistä makasi maassa, kun toinen mies potki tätä.

Poliisin saapuessa potkija poistui paikalta, mutta hänet tavoitettiin myöhemmin ja toimitettiin Kemin poliisivankilaan. Miestä epäillään pahoinpitelystä.

Hätäkeskus sai sunnuntaina aamuyöstä ilmoituksen Kemin Valtakadulla käynnissä olevasta useamman henkilön tappelusta.

Partion mennessä paikalla kuudella henkilöllä oli suusanallista riitaa. Poliisi erotti osapuolet toisistaan, mutta kaksi riitapukareista ei totellut poliisin käskyä etäisyyden ottamisesta.

Miehet jatkoivat aggressiivista ja päälle käyvää käytöstä, jolloin heidät siirrettiin poliisiautoon selvittämään tilannetta. Lopulta miehet vietiin poliisilaitokselle pahoinpitelystä epäiltyinä.

Kortittomalta kuskilta löytyi myös huumeita

Poliisi sai lauantaina aamupäivällä ilmoituksen huomattavaa ylinopeutta Keminmaassa ajaneesta moottoripyöräilijästä. Poliisi tavoitti tuntomerkkien perusteella entuudestaan tuntemansa kuskin Valiontieltä.

29-vuotiaan kuskin hallusta löytyi myös huumausaineita. Häntä epäillään huumausainerikoksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kortitta ajosta.

Tapahtumapaikalle tuli myös poliisin entuudesta tuntema kemiläinen 45 -vuotias nainen. Nainen jäi toista kertaa kiinni kortitta ajosta.

Hän kertoi myös käyttäneensä huumausaineita muutama päivä aiemmin, joten häntä oli syytä epäillä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Torniosta kaivataan havaintoja

Torniossa on rikottu perjantaina puolenyön aikaan Länsi-Pohjan kadulla sijaitsevan K-Marketin ikkuna. Paikalta on nähty poistuvan tukeva, noin 170 senttiä pitkä, huppupäinen ja tummiin vaatteisiin pukeutunut mies. Mies oli juossut paikalta uimahallin suuntaan.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista havainnoista numeroon 0295466156 tai meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Havaintoja kaivataan myös loppuviikosta Tornion Arboretumin varastoon tehdystä murrosta. Varastosta vietiin torstai-iltapäivän ja perjantaiaamun välisenä aikana muun muassa puutarhatyökaluja ja bensiiniä.