Vene ajoi karille Ahvenanmaalla – merivartioston Twitter-maraton sujui muuten rauhallisesti

Länsi-Suomen merivartiosto järjesti viikonloppuna Twitter-maratonin, jossa kertoi jokaisesta hälytystehtävästään.

Ahvenanmaan Kvarngrundsfjärdenillä purjevene joutui merihätään karilleajon seurauksena sunnuntaina. Kuva: Länsi-Suomen merivartioston Twitter-tili

Länsi-Suomen merivartiosto pelasti sunnuntaina karilleajaneen aluksen Kvarngrundfjärdenillä Ahvenanmaalla.

Karilleajossa loukkaantui veneessä yksin ollut veneilijä. Hänet kuljetettiin sairaalahoitoon Maarianhaminaan. Turmapaikalla kävi myös Ahvenanmaan vapaaehtoiset meripelastajat.

Merivartiosto järjesti vuorokauden mittaisen seuranta-maratonin viestipalvelu Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) viikonloppuna lauantai-aamusta sunnuntaiaamuun ja twiittasi jokaisesta tehtävästä Meriraja24h-tunnisteella.

Meripelastusjohtaja Torbjörn Enroth kertoo, että maratonin aikana oli suhteellisen rauhallista.

– Rauhallinen viikonloppu kaikenkaikkiaan. Vakavin turma oli Ahvenanmaalla tapahtunut karilleajo. Muita meripelastustehtäviä oli muun muassa Vaasassa, Raahessa ja Rauman edustalla.

Ahvenanmaan karilleajon lisäksi merivartiostolla oli neljä muuta meripelastustehtävää ja neljä muuta tehtävää muiden viranomaisten apuna Twitter-maratonin aikana.

Merivartiosto teki esimerkiksi vesiliikennevalvontaa Turussa Ruisrockin edustalla ja auttoi asuntovaunun tulipalon sammutuksessa Paraisten Nauvossa. Lisäksi Vepsän saaren lähistöllä merivartiosto kävi auttamassa moottorivian saanutta venettä. Vene hinattiin rantaan lopulta PV Abso -aluksen toimesta.

Vertailuna kerrottakoon, että merivartiostolla oli sunnuntain ja maanantain välisenä vuorokautena yhteensä kahdeksan tehtävää, joista meripelastustehtäviä oli neljä, ja muiden viranomisten johtamia tehtäviä oli kaksi. Lisäksi merivartiosto kävi tarkastamassa kaksi epäiltyä öljypäästöä, mutta niitä ei havaittu.

Länsi-Suomen merivartiostolla on vuosittain noin 850 mereen liittyvää tehtävää. Valvottava alue kattaa koko rannikon Torniosta Hankoon.