1. yle.fi
  2. Uutiset

Robottiruohonleikkuri varastettiin pihalta – omistajan neuvokkuus palkittiin: poliisi haki leikkurin yli 100 kilometrin päästä

Sisä-Suomen poliisin tiedossa ei ole enemmän robottiruohonleikkureiden varkauksia.

Robottiruohonleikkuri
Robottiruohonleikkuri leikkaa nurmikkoa
KuvituskuvaYle

Poliisilla oli viikonloppuna poikkeuksellinen tehtävä Pirkanmaalla.

Virkavalta sai ilmoituksen Ikaalisissa varastetusta robottiruohonleikkurista. Leikkuri oli hävinnyt omistajan pihalta lauantain ja sunnuntain välisenä aikana.

Omistajalla ei ollut kuitenkaan mennyt sormi suuhun: hänellä oli tiedossa, että leikkurin GPS-jälki paikantui toiselle puolelle Pirkanmaata, yli 100 kilometrin päässä sijaitsevaan Mänttä-Vilppulaan.

Poliisi tiedottaa, että partio meni tarkastamaan GPS-paikkannuksen antaman osoitteen ja löysi robottileikkurin talon terassilta.

– Talossa oli useampi henkilö paikalla, ja kaksi heistä kertoi anastaneensa leikkurin, Sisä-Suomen poliisin tiedotteessa kerrotaan (siirryt toiseen palveluun).

Sisä-Suomen poliisilaitoksen konstaapeli Heikki Järnström sanoo, että ei muista vastaavaa tapahtuneen aiemmin Pirkanmaalla.

– Ei ainakaan mitään varkauksien sarjaa ole tiedossa, Järnström sanoo.

Robottiruohonleikkureiden hinnat liikkuvat pääosin vajaan 1 000 euron ja vajaan 3 000 euron välissä. Laitteissa on yleensä gps-jäljitin ja hälytin sekä pin-koodilukitus varkaiden varalle.

Esimerkiksi Tampereen kaupungilla on ollut kokeilussa GPS-avusteisia leikkureita (siirryt toiseen palveluun). Kaupunki on neuvonut, että robottileikkuriin ei pidä koskea eikä sitä saa yrittää nostaa tai muutenkaan häiritä.

– Jos leikkurin nostaa nurmikolta, sen hälytyssummeri alkaa soida ja leikkurin terä pysähtyy, kaupunki kertoi tiedotteessa viime kesänä.

Tampereen kaupungin mukaan robotit toimivat vain rajatulla alueella, joten ne ovat hyödyttömiä varkaille.

Lue seuraavaksi