Hovioikeus piti pitkän vankeustuomion ennallaan – nainen puukotti vuokranantajansa hengiltä Hauholla

Hämeenlinnalaisnainen tappoi keski-ikäisen miehen viime vuoden kesäkuussa.

tappo
Lakikirjoja.
Yle

Hauholla tehdystä taposta annettu tuomio ei muuttunut Turun hovioikeudessa.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi viime lokakuussa naisen 9,5 vuoden vankeusrangaistukseen taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Hovioikeus katsoi, että aihetta ratkaisun muuttamiseen ei ole.

Naisen kihlattu auttoi naista uhrin kätkemisessä. Miehen kolmen kuukauden vankeusrangaistus rikoksentekijän suojelemisesta ei sekään muuttunut hovioikeudessa.

Myös syyttäjä valitti

Syyttäjäkin oli valittanut käräjäoikeuden ratkaisusta. Syyttäjä vaati vankeusrangaistuksen korottamista ja naisen tuomitsemista yhdistelmärangaistukseen.

Yhdistelmärangaistuksessa tuomittu kärsii rikoksesta säädetyn enimmäisrangaistuksen ehdotonta vankeutta ja sen jälkeen seuraa vuoden mittainen valvonta-aika. Yhdistelmärangaistukseen ei sovelleta ehdonalaista vapauttamista eikä valvottua koevapautta.

Hovioikeuden mukaan tällainen vaatimus olisi kuitenkin pitänyt esittää jo käräjäoikeudessa. Hovioikeus siis jätti asian tutkimatta.

Puukotus pihamaalla Hauholla

Nainen puukotti vuokranantajansa, keski-ikäisen miehen, hengiltä kesäkuussa 2018 Hauhon Lautsiassa vanhan huoltoaseman pihassa. Tekoa oli naisen kertoman mukaan edeltänyt riita vuokranantajan asunnossa.

Seuraavana päivänä nainen ja hänen kihlattunsa nostivat ruumiin auton takakonttiin. He kuljettivat vainajan metsäautotien varteen noin neljän kilometrin päähän.

Uhrista oli tehty katoamisilmoitus 1. heinäkuuta. Ruumiin löysi miestä etsimässä ollut henkilö, joka soitti poliisille.

Hovioikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Muutosta voi hakea korkeimmalta oikeudelta, jos se myöntää valitusluvan. Määräaika valitusluvan pyytämiseen ja valituksen tekemiseen päättyy 3. syyskuuta.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus