EU-kokous vaikuttaa liikenteeseen Helsingissä keskiviikkona ja perjantaina: Katkoksia ja poikkeusjärjestelyjä iltapäiväruuhkan aikaan

Kokousvieraiden saattueet näkyvät ja tuntuvat liikenteessä Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Finlandiatalon välisellä reitillä.

liikenneruuhkat
Poliisi ohjaamassa liikennettä Mannerheimintiellä.
Poliisin mukaan torstaina liikenteen pitäisi sujua normaalisti.Antti Kolppo / Yle

Keskiviikkona ja perjantaina Helsingissä ja Vantaalla kannattaa varautua lyhyisiin katkoihin liikenteessä EU:n epävirallisen ympäristöministerikokouksen vuoksi. Kokous järjestetään Finlandia-talossa Helsingin keskustassa.

Torstaina vaikutusta liikenteeseen ei poliisin mukaan pitäisi olla.

Keskiviikkona liikenteeseen vaikuttaa vieraiden saapuminen noin kello 14 ja 24 välillä.

Vieraat kulkevat Helsinki-Vantaan lentokentältä Finlandiatalolle, ja poliisin mukaan tämä vaikuttaa muuhun liikenteeseen Tuusulanväylällä, Kehä I:llä, Hämeenlinnanväylällä ja Mannerheimintiellä. Perjantaina vuorossa on puolestaan vieraiden poistuminen klo 14–19 välilllä.

Molempina päivinä vieraiden saattueet osuvat iltapäiväruuhkan aikaan.

– Tuolloin suosittelen ajamaan muita reittejä. Helsingistä poistumiseen kannattaa käyttää esimerkiksi Itäväylää, Länsiväylää, Turunväylää, Vihdintietä ja Lahden moottoritietä, ylikomisario Jarkko Lehtinen luettelee poliisin tiedotteessa.

Joukkoliikennettä koskevia muutoksia voi katsoa HSL:n verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Pyöräily kielletty Finlandiatalon lähistöllä

Finlandiatalon alue on kokonaan eristetty kokouksen ajan, joten pyöräily ja kävely on kielletty kokouspaikan ympäristössä. Töölönlahtea pääsee tosin kiertämään aivan rannan tuntumassa.