1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hirvi

Hirvi hyökkäsi iltalenkillä olleen naisen kimppuun Kemissä – "Olo on kuin jyrän alle olisi jäänyt"

Maanantai-iltana kemiläisen Susanna Miettisen iltalenkki Kemin Ajokseen päättyi hirviemon hyökkäykseen ja keskussairaalan ensiapuosastolle.

hirvi
Susanna Miettinen.
Susanna Miettinen kohtasi hirven pyörätiellä.Risto Koskinen / Yle

Maanantaina kemiläisen Susanna Miettisen iltalenkki sai ikävän päätöksen kun hirvi hyökkäsi hänen kimppuunsa. Tapaus sattui pyörätiellä Kemin Kraaselinsillan läheisyydessä.

– Huidoin sääskiä kimpustani ja kirosin ääneen ja kun nostin pääni ylös niin yhtäkkiä noin kahden metrin päässä oli hirvi ja vasa. Tuumasin kovalla äänellä vain, että voi vit.... Ei siinä muuta ehtinytkään sanoa kun hirvi puhahti ja alkoi tulla kohti. Hirven turpa osui minuun ja lensin ojaan. Siinä se ryskäsi hetken ja pelotti, että henki lähtee, Miettinen kuvailee tapahtunutta.

– Ilmeisesti hirvi koki tilanteen uhkana ja hyökkäsi.

Hyökkäyksen seurauksena Miettinen kaatui kivikkoon. Hän sai muun muassa aivotärähdyksen.

– Olo on kuin jyrän alle olisi jäänyt. Jalassa, päässä ja toisessa kädessä on mustelmat. Tänään kivut ovat pahentuneet eilisestä ja hieman huimaava olo, Miettinen toteaa.

Lapin riistapäällikkö Sami Tossavainen ei äkkiseltään muista toista tapausta, jossa hirvi olisi käynyt ihmisen päälle. Hänen mukaansa on todennäköistä, että vasan kanssa liikkunut hirviemä on säikähtänyt jostakin syystä lenkkeilijää ja suojellut vasaa.

Jo toinen onnettomuus hirven kanssa

Kolme vuotta sitten Miettinen joutui hirvikolariin kun hän oli kaverinsa auton kyydissä.

– Oltiin menossa Iin suuntaan kun hirvi tuli kohdalle keskellä kirkasta päivää. Kolarissa loukkasin toisen käteni, mutta onneksi minulla oli turvavyö niin ei käynyt pahemmin. Toivottavasti ei tule sitä kolmatta kertaa hirven kanssa.

Jatkossa Miettinen aikoo suunnata iltalenkin muualle kuin tutulle reitille.

– En taida ihan vähään aikaan tulla tähän suuntaan vaan menen kaupunkiin päin. Vaikka kyllähän sielläkin hirviä joskus näkee, Miettinen hymyilee.

Ensimmäisenä asiasta uutisoi Maaseudun Tulevaisuus (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi