1. yle.fi
  2. Uutiset

Metsähallituksen lammaspaimenet taas Kolilla

Koli, Lieksa
Metsähallituksen lammaspaimen Johanna Saaristo ja Lempi-lammas.
Kolilla Seppälän tilalla Metsähallituksen lammaspaimenena työskentelevä Johanna Saaristo ja rapsutuksista nauttiva Lempi-lammas.Yle / Henrietta Nyberg

Metsähallituksen lammaspaimenet ovat tänäkin kesänä työn touhussa Kolilla. Paimenet ovat Kolilla kesän ajan Seppälän ja Lakkalan tiloilla.

Paimenten työtehtäviin kuuluu maisemanhoitotyötä tekevistä lampaista huolehtiminen esimerkiksi järjestämällä niille puhdasta juomavettä. Lammaspaimenten työvuorot on jaettu viikoksi kerrallaan.

Metsähallitus opastaa lammaspaimenet työhön.

– Hommasta en tiennyt yhtään mitään kun tänne tulin, mutta eihän tämä nyt niin kovin erikoiselta tunnu, naurahti ensimmäistä kertaa lammaspaimenena työskentelevä paimiolainen Johanna Saaristo.

Viikko lammaspaimenena Kolilla maksaa paimenelle 450 euroa. Siihen kuuluu asuminen vuokramökissä tai -tuvassa.

– Tämä on lähinnä lomaa, ei tämä nyt kovin vahvasti työltä tunnu. Veljet haukkuivat kyllä hulluksi, että lähtee töihin ja maksaa siitä, Saaristo totesi.

Vuosittain paimenviikolle hakee tuhansia hakijoita. Vuonna 2019 hakijoita oli yli 11 000, mikä on yli 2000 hakijaa enemmän kuin vuonna 2018.

Eniten lammaspaimeneksi hakijoita kiinnostivat Lapin ja Kolin kohteet. Valitut lammaspaimenet on arvottu hakijoiden joukosta.

Lue seuraavaksi