1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ruisrock

Ruisrockin käyttämättömien sunnuntailippujen perään kysellyt noin sata asiakasta

Ruisrockin sunnuntain pääesiintyjä Travis Scott perui keikkansa yllättäen. Festivaali on luvannut palauttaa rahat käyttämättömistä sunnuntailipuista.

Ruisrock 2019 Kuva: Rosa Huuska / Yle

Ruisrockin käyttämättömien sunnuntailippujen palautuksia on tähän mennessä kysellyt yhteensä noin sata festivaalin asiakasta, kertoo festivaalin promoottori Mikko Niemelä.

Ruisrock on kertonut palauttavansa asiakkaille rahat käyttämättömistä sunnuntailipuista, sillä päivän pääesiintyjä Travis Scott ja pääesiintyjän tuuraajaksi ilmoitettu rap-trio Migos peruivat keikkansa.

Niemelän mukaan festivaalia tarkastellaan kokonaisuutena, eikä yhden artistin peruutus ole syy palauttaa rahoja kaikista lipuista.

Ruisrock selvittää parhaillaan, mitä tapahtuu keikkansa peruneen Travis Scottin esiintymispalkkion suhteen.

Yleisen käytännön mukaan puolet esiintymismaksusta maksetaan artistille etukäteen ja tapana on ollut, että maksua ei palauteta. Niemelän mukaan festivaali alkaa nyt neuvottelemaan artistien kanssa.

– Me olemme nyt toiveikkaita, koska Travis Scottin tapauksessa meille on vain ilmoitettu, että logistiikka ei toimi. Toivomme, että saisimme siitä palkkion takaisin, Niemelä kertoi Ylelle maanantaina.