Mies oli kaksi tuntia jumissa ojaan kaatuneessa traktorissa Suomussalmella

Miestä etsimään lähteneet naapurit hälyttivät apua.

Suomussalmi
Traktori kuljettaa viljapaalia Sotkamossa.
Traktorionnettomuuspaikalle hälytettiin ensihoito, poliisi ja viisi pelastuslaitoksen yksikköä. Kuvituskuva.Ville Muikkula / Yle

Suomussalmella naapurit pelastivat miehen ojaan kaatuneesta traktorista tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Traktori oli kaatunut ojaan osittain veden varaan, ja mies oli jäänyt kädestään jumiin traktoriin. Naapurit lähtivät etsimään miestä kun tätä ei kuulunut ja olivat pelastuslaitoksen mukaan ilmeisesti kuulleet myös avunhuutoja.

Onnettomuuspaikalle saavuttuaan naapurit soittivat hätänumeroon ja saivat pelastettua miehen traktorista kuivalle maalle.

Mies oli ollut osin veden varassa jo pari tuntia ja oli pahoin kylmettynyt. Ilman lämpötila oli alle +10 astetta, ja myös vesi oli viileää.

– Ei hän muuten loukkaantunut, mutta kylmettyi pahasti, koska oli tietysti ollut siellä pitemmän aikaa liikkumattomassa tilassa. Hänet vietiin jatkohoitoon, kertoi päivystävä palomestari Jani Huovinen STT:lle.

Tapauksella ei ollut silminnäkijöitä. Avomallin traktori oli jostain syystä kipannut ojanpenkalta veteen. Huovisen mukaan mies oli ilmeisesti peruuttanut liian lähelle penkkaa. Ojaan oli muodostunut lammikko, jossa oli melko runsaasti vettä.

– Traktori oli ylösalaisin lammikossa, pohja ja renkaat olivat veden pinnalla. Kyllä siinä vettä oli reilusti.

Paikalle hälytettiin puolen yön aikaan viisi pelastuslaitoksen yksikköä, ensihoito ja poliisi.