Hyppää sisältöön

Nicki Minaj perui esiintymisensä Saudi-Arabiassa – Artisti perehtyi ensin maan ihmisoikeustilanteeseen

Nicki Minaj on aiemmin esiintynyt muun muassa Pride-paraatissa.

Nicki Minaj Kuva: Angela Weiss / AFP

Yhdysvaltalainen laulajatähti Nicki Minaj on perunut esiintymisensä Jeddan musiikkifestivaaleilla Saudi-Arabiassa. Festivaali olisi järjestetty viikon päästä.

Kun Nicki Minaj oli kertonut aikeestaan esiintyä yhdessä maailman konservatiivisimmista arabimaista hän joutui ankaran arvostelun kohteeksi sosiaalisessa mediassa. Minajia syytettiin kaksinaamaisuudesta, sillä hän on osallistunut muun muassa sukupuolivähemmistöjen Pride-marssille.

Myös ihmisoikeusjärjestöt Human Rights Foundation ja Amnesty International vetosivat häneen, jotta hän peruisi esiintymisensä.

Human Rights Foundation lähetti hänelle avoimen kirjeen, jossa häntä pyydettiin "torjumaan hallinnon rahat" ja käyttämään vaikutusvaltaansa, jotta Saudi-Arabian hallitus vapauttaisi vangitsemiaan naisaktivisteja.

– Huolellisen harkinnan jälkeen olen päättänyt, etten noudata suunnitelmaani esiintyä Jedda World Festissä, hän kertoo uutistoimisto AFP:lle lähettämässään viestissä.

– En toivo mitään muuta kuin että voisin esiintyä faneilleni Saudi-Arabiassa. Olen kuitenkin nyt perehtynyt aiheeseen tarkemmin ja uskon, että minun on tärkeää tehdä selväksi, että tuen naisten oikeuksia, LGBTQ-yhteisöä ja ilmaisunvapautta, hän jatkoi.

– Olisi järkyttäävää, jos yksikin fanini joutuisi pidätetyksi tai PAHOINPIDELLYKSI siksi, että esiintyy omana itsenään, Minaj totesi.

Saudi-Arabia pidätti maaliskuussa kymmenen naisaktivistia, jotka olivat vaatineet laajempia oikeuksia naisille. Homoseksuaalisuus on kuningaskunnassa kokonaan kielletty.

Jeddan festivaalilla esiintyvät joka tapauksessa brittimuusikko Liam Payne ja yhdysvaltalainen DJ Steve Aoki.

Aiemmin tänä vuonna laulajatar Mariah Carey ei piitannut ihmisoikeusjärkestöjen vetoomuksista ja konsertoi Saudi-Arabiassa. Joulukuussa räppäri Nelly piti Jeddassa konsertin, johon pääsy oli vain miehillä.

Lue myös: