Tangomarkkinoiden 35-vuotisjuhlinta alkaa – tangokuningas ja -kuningatar valitaan taas samassa finaalissa

Seinäjoen Tangomarkkinat aloittaa tänään 35-vuotisjuhlat. Yksi suurimmista ponnistuksista on perjantain juhlakonsertti, jossa esiintyy lähes 50 kuninkaallista.

Seinäjoen tangomarkkinat
nainen laulaa yleisön edessä
Vuoden 2017 tangokuningatar Aino Niemi on yksi juhlakonsertin solisteista.Jani Pihlaja / Seinäjoen Tangomarkkinat

Tangomarkkinat valtaa Seinäjoen keskustan keskiviikosta alkaen. Kyseessä on festivaalin 35-vuotisjuhlavuosi, jonka yksi näkyvimmistä ponnistuksista on perjantain kuninkaallinen juhlakonsertti.

Konserttiin on ilmoittautunut mukaan kaikkiaan 48 kuninkaallista Tangomarkkinoiden historian ajalta. Tämä tekee konsertista hallituksen puheenjohtajan Kalle Lähdesmäen mukaan todennäköisesti suurimman koskaan järjestetetyn.

Mukana on edustusta aina konkarikuninkaallisista kuten Kauko Simosesta ja Arja Korisevasta aina tuoreimpiin valintoihin Saana Sassaliin ja Jarno Kokkoon. Mukana ovat myös kaikki rakastetuimmat kruunupäät Jari Sillanpäästä Marita Taavitsaiseen ja Amadeus Lundbergiin.

Samassa finaalissa tangokuningas ja -kuningatar

Osaa tangovieraista miellyttänee se, että muutaman vuoden tauon jälkeen tangolaulukilpailun finaalit on jälleen yhdistetty. Samassa finaalissa valitaan nyt siis sekä tangokuningas että -kuningatar. Tangofinaalin karsinta järjestetään torstaina ja itse finaali lauantaina.

Perinteisen tangolaulukilpailun lisäksi festivaalien ohjelmassa on muun muassa katutansseja, konsertteja, lavatanssin SM-kisat sekä tanssileiri. Järjestäjät tavoittelevat tavanmukaista sataatuhatta kävijää.

Tangomarkkinat avaa keskiviikkona illansuussa järjestettävä tangoparaati, joka marssii läpi Seinäjoen keskustan Tangokadulle. Aiempien vuosien tapaan Tangokatu on avajaispäivänä ilmainen.