Suomen kuvataiteen päivän kunniaksi järjestetään maalaustapahtumia myös Pohjois-Savossa

Tapahtumien tarkoituksena on houkutella ihmisiä kuvataiteen pariin ja maalaamaan eri puolilla Suomea.

maalaustaide
Ihmisiä maalaamassa puistossa.
Ihmisiä maalaamassa puistossa Suomen kuvataiteen päivänä.Petri Aaltonen / Yle

Tänään keskiviikkona vietetään Suomen kuvataiteen päivää ja taidemaalari Helene Schjerfbeckin syntymäpäivää. Päivää juhlistetaan Suurella maalaustapahtumalla. Sisäministeriö on suositellut liputusta koko maahan päivän kunniaksi.

Tapahtumien tarkoituksena on houkutella ihmisiä kuvataiteen pariin ja maalaamaan eri puolilla Suomea. Viime kesänä tapahtumia oli lähes 140. Lista tämän vuoden tapahtumista löytyy Suuren maalaustaidetapahtuman nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Pohjois-Savossa maalaustapahtumia järjestetään ympäri maakuntaa. Varkaudessa maalaukseen innoitetaan taiteilija Satu Juutilaisen johdolla kello 13 alkaen Wäinölän pihapiirissä. Kuopiossa ja sen lähiseudulla omaa taidetta pääsee tekemään Suomen ortodoksisessa kirkkomuseossa, Kanttilassa ja Siilinjärvellä Pöljän kotiseutumuseossa kello 10 alkaen sekä illalla kello 17–19 Alahovin viinitilan pihalla.

Ylä-Savossa puolestaan Iisalmessa Pro Kivikoululla voi osallistua kello 12–18 yhteisöllisen taideteoksen tekemiseen kuvataiteilija Seppo Kääriäisen ja sarjakuvataiteilija Jupu Kallion johdolla. Pielaveden kotiseutumuseossa maalataan, askarrellaan ja kuunnellaan satuja kello 11–14.