Näyttelijä Rip Torn on kuollut – muistetaan MiB-roolistaan ja räyhäkkäästä luonteestaan

Rip Torn Kuva: AOP

Näyttelijä Rip Torn, yksi amerikkalaisen filmihistorian räyhäkkäimmistä persoonista, on kuollut, kertovat yhdysvaltalaismediat (siirryt toiseen palveluun).

88-vuotiaana kuollut Torn aloitti esiintymisen elokuvissa ja teatterissa 1950-luvulla ja hänen uraansa leimasivat sekä nousut että laskut.

Torn ehti elokuvauransa aikana esittää muun muassa Judas Iskariotia ja Richard Nixonia sekä keräsi lukuisia palkintoja ja ehdokkuuksia. Hänellä oli rooli myös hitiksi nousseessa scifi-komediaelokuvassa Miehet mustissa vuodelta 2000.

Tornin urakehitystä hidastivat hänen kiivas luonteensa ja maineensa tappelijana. Hänellä piti olla rooli Dennis Hopperin legendaarisessa Easy Riderissa, mutta Torn riitautui jo ennen kuvausta niin pahasti Hopperin kanssa, että rooli menikin Jack Nicholsonille.

Torn ei juuri seestynyt ikääntyessään. Poliisi otti hänet kiinni vuonna 2010, kun hän oli juovuspäissään murtautunut pankkiin Connecticutissa mukanaan ladattu käsiase. Torn oli tiettävästi luullut pankkia kodikseen ja sammunut sisälle.