Fin5-suunnistusviikko alkaa tänään – Osallistujia yli 20 maasta

Kilpailu järjestetään Kuopion Tahkon ja Rautavaaran maastoissa.

suunnistus
Eri maiden lippuja.
Vuonna 2016 Fin5-suunnistusviikko järjestettiin Haminassa. Arkistokuva. Petri Lassheikki / Yle

Tänään alkava Fin5-suunnistusviikko kerää noin 3 500 suunnistajaa yli 20 maasta Kuopion Tahkon ja Rautavaaran seuduille. Kaukaisimmat osallistujat tulevat Uudesta-Seelannista ja Australiasta.

Kilpasarjoihin on ilmoittautunut mukaan noin 1 700 suunnistajaa. Avoimeen eli kuntosarjaan voi ilmoittautua vielä paikan päällä.

– Trendi on ollut se, että puolet osallistujista tulee avoimen sarjan puolelta. Lähialueilta toivotaan vielä runsasta osanottoa, kilpailunjohtaja Hanna Väätäinen kertoi alkuviikosta.

Tapahtumassa on yhteensä viisi osakilpailua. Kilpasarjojen lisäksi tarjolla on monipuolisia avointen sarjojen ratoja niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin suunnistajakonkareille. Suunnistusviikon yhteydessä kilpaillaan myös tarkkuussuunnistuksessa. Laji perustuu päättelytehtäviin ja se sopii myös liikuntaesteisille.

– Jokaisella rastilla on tarkkailupiste, josta kilpailija näkee noin viisi rastilippua. Kartan perusteella pitää päätellä, mikä rasteista vastaa karttaan merkittyä rastia, Väätäinen kertoo.

Suunnistusviikon ensimmäinen osakilpailu käydään tänään sunnuntaina. Suunnistusviikko päättyy perjantaina.