Kehitysyhtiö Miksei avasi yritysten myynti-ilmoituspalstan – "Turha kainostelu kannattaa unohtaa"

Mikkelin seudulla on noin 2 500 yli 55-vuotiasta yrittäjää.

yrityskaupat
Lakujen laskemista.
Kuvituskuva.Christian Horz / AOP

Mikkelin seudun kehitysyhtiö Miksei on avannut uuden maksuttoman yritysten myynti-ilmoituspalstan vilkastuttamaan alueen yrityskauppoja.

Mikkelin seudulla on noin 2 500 yli 55-vuotiasta yrittäjää, joten moni eläkeikää lähestyvä yrittäjä pohtii yrityksestä luopumista. Toistaiseksi harva yritys päätyy julkiseen myyntiin.

– Turha kainostelu kannattaa unohtaa, koska lähellä eläkeikää on luonnollista suunnitella yrityksen myyntiä, yritysneuvoja Mari Meriläinen sanoo.

Meriläisen mukaan Mikkelin seudulla on päälle 30 yritystä julkisessa tai hiljaisessa myynnissä. Joissakin tapauksissa hiljainen myynti voi olla tarpeen esimerkiksi liiketoiminnan luonteen vuoksi.

– Yritysneuvonnan verkoston kesken me toki keskustelemme alueella myytävä olevista yrityksistä ja potentiaalisen ostajaehdokkaan kohdalla annamme vinkkejä, mutta julkisen myynnin ostajapotentiaali on moninkertainen, Meriläinen sanoo.

Myös Itä-Savon uusyrityskeskuksella on netissä toimiva yritysten myyntipalsta. Palstat ovat osaMikkelin kehitysyhtiö Miksein ja Savonlinnan uusyrityskeskuksen Enter to Business -hanketta, jossa tuetaan yritysten jatkajien hakemista ja omistajavaihdoksia.