Hyppää sisältöön

Viimeinen Norjassa lumivyöryn alle kuollut suomalainen löytyi

Pohjois-Norjan Tamokdalenissa kuoli kolme suomalaista ja yksi ruotsalainen

Tammikuisessa turmassa kuoli neljä hiihtäjää, kolme suomalaista miestä ja yksi ruotsalainen nainen. Kuva: Rune Stoltz Bertinussen / AFP

Pohjois-Norjan Tamokdalenin lumivyöryn neljäs kuolonuhri on löytynyt, kertoo uutistoimisto NTB. Viimeinen kateissa ollut kuolonuhri on ollut lumeen hautautuneena puolen vuoden ajan.

Turmassa kuoli neljä hiihtäjää, kolme suomalaista miestä ja yksi ruotsalainen nainen. Nyt löytynyt oli onnettomuushetkellä 36-vuotias suomalaismies.

Norjan yleisradioyhtiön NRK:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) ruumiin löysi poliisin etsintäkoirapartio.

Norjan geoteknisen instituutin selvityksen mukaan uhrit olivat laukaisseet vyöryn kulkiessaan normaalista poikkeavalla reitillä kalliojyrkänteen alla noin tuhannen metrin korkeudessa.

Onnettomuus sattui tammikuun 2. päivänä. Muut uhrit löydettiin parin viikon sisällä, mutta neljännen etsintöjä lykättiin huonojen keliolosuhteiden vuoksi ensin kevääseen ja sitten kesään. Alueella on edelleen lunta jopa kolme metriä.

Tällä vuosikymmenellä 64 ihmistä on kuollut Norjassa lumivyöryissä. Edelliseen vuosikymmeneen verrattuna lumivyörykuolemat ovat yli kaksinkertaistuneet. Suurin osa menehtyneistä on ollut vuorilla harrastamassa vapaalaskua.

.
.