Apetit myy salaattinsa ruotsalaiselle Greenfoodille – Helsingin Kivikon tehdas siirtyy kaupassa uudelle omistajalle

Tuoretuotetoimintaa ei yrityksistä huolimatta saatu kannattavaksi, Apetit sanoo.

Apetit Oyj
Läheltä
Yle

Elintarviketeollisuusyhtiö Apetit myy tuoretuotetoimintansa ruotsalaiselle Greenfoodille. Kaupan hinta on Apetitin mukaan 13,8 miljoonaa euroa.

Kauppa edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän, ja sen odotetaan toteutuvan vielä tänä vuonna.

Tuoretuotteisiin lukeutuvat muun muassa kaupoissa myytävät valmissalaatit sekä ravintoloihin toimitettavat pilkotutsalaattien raaka-aineet.

Liiketoiminnan lisäksi Apetitin Helsingin Kivikon tehdas laitteistoineen siirtyy Greenfoodille.

Kaupan myötä Apetitin tuoretuotteiden parissa työskentelevät 120 henkilöä siirtyvät Greenfoodin suomalaisen tytäryhtiön Salicon palvelukseen. Salico on hedelmä- ja vihannesjalosteisiin keskittynyt yhtiö.

Apetitilta kerrotaan, että tuoretuoteliiketoiminnan osuus on noin kymmenen prosenttia koko konsernin liikevaihdosta. Viime vuonna tuoretuotteiden liikevaihto oli reilut 23 miljoonaa euroa.

Apetitin toimitusjohtajan Juha Vanhainen sanoo yhtiön tiedotteessa, että tuoretuotetoimintaa ei yrityksistä huolimatta saatu kannattavaksi.

– Tästä syystä olemme päättäneet myydä tuoretuoteliiketoiminnan vahvalle kansainväliselle toimijalle, jolla on kyky kehittää tuoretuoteliiketoimintaa suuremman mittakaavan myötä edelleen. Toteutuessaan kauppa parantaa Apetitin kannattavuutta, Vanhainen sanoo.

Greenfood omistaa Suomessa Salicon lisäksi Satotukun, Picadelin ja Snackpointin.