Ravintoloita huijannut mies jälleen käräjillä, syyttäjä vaatii vankeusrangaistusta yli 760 euron maksamattomasta ravintolalaskusta

Mies on esitutkinnassa tunnustanut poistuneensa ravintoloista maksamatta.

rikokset
Ateria lautasella
Syyttäjän mukaan mies ruokaili tämän ja viime vuoden aikana yhteensä kymmenessä ravintolassa ja poistui maksamatta. Wasim Khuzam / Yle

Useita kertoja ravintoloiden huijaamisesta tuomittu 49-vuotias mies oli keskiviikkona jälleen käräjillä.

Syyttäjän mukaan mies ruokaili tämän ja viime vuoden aikana yhteensä kymmenessä ravintolassa ja poistui maksamatta. Suurin yksittäinen lasku oli 132,10 euroa. Kaikkiaan mies söi ilmaiseksi yli 760 euron edestä, haastehakemuksessa sanotaan.

Syyttäjän mukaan miehellä ei ollut aikomustakaan maksaa tilaamistaan ruoista ja juomista.

– Ottaen huomioon tekotapa, tekijän häikäilemättömyys ja teon suunnitelmallisuus rikosta ei voida pitää kokonaisuutena arvioiden vähäisenä, todetaan haastehakemuksessa useiden tekojen kohdalla.

Mies on esitutkinnassa pääosin tunnustanut teot. Kuulusteluissa hän sanoi, että yksi laskuista hänen oli tarkoitus palata maksamaan myöhemmin. Kuitenkin noin 55 euron lasku Itä-Helsingissä sijaitsevaan pizzaravintolaan jäi maksamatta.

Viimeisin ateria oli vajaa kuukausi sitten Helsingin keskustassa sijaitsevassa grilliravintolassa. Syytteen mukaan mies söi ja joi liki 80 euron edestä, ja samana päivänä hänet otettiin kiinni.

Helsingin lisäksi mies vieraili ravintoloissa muun muassa Espoossa ja Hyvinkäällä. Syyttäjä vaatii hänelle ehdotonta vankeusrangaistusta kymmenestä petoksesta.

Aiempi tuomio viisi kuukautta vankeutta

Mies tuomittiin viime vuoden elokuussa vastaavista rikoksista vankilaan.

Hän oli vieraillut alkuvuonna useissa eri ravintoloissa Helsingin keskustassa ja poistunut ruokailun jälkeen maksamatta laskua. Suurin maksamatta jäänyt lasku oli yli 140 euroa. Mies tunnusti käräjillä syyllistyneensä rikoksiin.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi hänet yhteensä kahdeksasta petoksesta reilun viiden kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Mies on vuosien varrella tuomittu vastaavista teoista.

Aiheesta aiemmin:

HS: Ravintolassa toistuvasti laskun maksamatta jättänyt "sarjasyömäri" sai vankeustuomion

Helsingin käräjäoikeus vangitsi "sarjasyömärin" petoksista epäiltynä – totesi poliisille ettei aio lopettaa "ilmaisia illallisia"

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus