Hyppää sisältöön

Ruotsin 7-vuotiaan ”rokkiprinsessa” Estellen vierailu K13-Metallica-konsertissa joutui kunnan syyniin

Keikalle oli 13 vuoden ikäraja, joka perustuu lasten kuuloa suojaaviin melurajoihin.

Viime vuoden elokuussa otetussa kuvassa kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel saattavat tytärtään, prinsessa Estelleä kouluun prinsessan ensimmäisenä koulupäivänä. Kuva: Jessica Gow / TT / EPA

Ruotsin kuninkaallisen perheen vierailu Metallican keikalla Göteborgissa eilen on johtamassa jatkotoimenpiteisiin, kertoo Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun).

Keikalle osallistuivat kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel esikoistyttärensä Estellen, 7, kanssa, jonka tiedetään olevan vannoutunut Metallica-fani.

Tapauksesta on noussut Ruotsissa pienimuotoinen kohu, sillä keikalle oli 13 vuoden ikäraja, joka perustuu lasten kuuloa suojaaviin melurajoihin.

Nyt Göteborgin kunnan ympäristöhallinto haluaa stadionin tapahtumia järjestävältä Got Eventiltä selvityksen asiasta.

Kaupungin ympäristöhallinnon tarkastaja Yusra Moshtat kertoo, ettei Ullevi-stadionilla ole eritysiä melulta suojaavia paikkoja tai huoneita, joihin alle 13-vuotiailla olisi asiaa.

– Meidän puoleltamme lupia ei ole myönnetty, Moshtat jatkaa.

Ympäristötarkastajan mukaan on mahdotonta sanoa, seurasiko Estelle konserttia tilasta, jossa mahdolliset melurajat olisi ylitetty.

Moshtat kertoo olleensa tiistaina konsertin aikana mittaamassa desibelejä stadionilla. Hän haluaa nyt tutkia huoneen, jossa Estelle oli konsertin aikana.

Keikkajärjestäjä Live Nation on sanonut, että kyseinen huone on äänieristetty niin, että melutasot jäävät suositustasoja alhaisemmiksi.

Estelle on Victorian esikoislapsi ja tuleva kruununperillinen.

Lisää aiheesta:

.
.