Evelina, Irina ja Aikakone tähdittävät Kokkolan Venetsialaisia – kritisoidun lasershown korvaa kaleidoskooppishow

Caleidoscope Show yhdistelee kuvien projisointia kaupungintalon seinään, ilotulitusta ja musiikkia.

Venetsialaiset
Vaaleahiuksinen laulaja Evelina katsoo tuulessa heiluvien hiustensa takaa kameraan. Hän seisoo kameraa kohti sivuttain ja nojaa toista kättään kevyesti poskeensa.
Evelina on Venetsialaisten lauantain pääesiintyjä.Juuli Aschan / Yle

Kokkolan Venetsialaisten vetonaulaksi on hankittu jälleen kotimaisia kärkiartisteja sekä myös paikallista väriä.

Perjantaina kauppatorin lavalle nousevat Irina, Aikakone sekä Jesse Kaikuranta & Söderbacka-Matikainen Duo. Perinteinen venetsialaisdrifting ajetaan jälleen keskustassa, nyt seitsemännen kerran.

Lauantain pääesiintyjä on viime vuonna vuoden naisartisti -Emman pokannut Evelina. Lavalla nousee lisäksi myös suomalainen rap-artisti Adi L Hasla.

Lasten päivää siivittävät sirkuskoulu Kuun ja Taikuri Karin esiintymisten lisäksi kruunupyyläinen sometähti Jennifer Käld. Hän on kerännyt mobiilisovellus TikTokissa ympäri maailman reilut 4 miljoonaa seuraajaa.

Illan huipennus nähdään keskiyöllä Kokkolan torilla, silloin vuorossa on Caleidoscope Show.

Showssa heijastetaan valotekniikan avulla kuvioita kaupungintalon seinään, puihin ja edessä olevaan puistikkoon. Siihen kuuluu myös ilotulitusta ja musiikkia. Visuaalisesta showsta vastaavat yhdessä Suomen Ilotulitus ja Prolight.

Näytös korvaa viime kesänä perinteisten ilotulitteiden sijasta esitetyn lasershown. Kaupunkilaisilta tulleen palautteen takia lasershowta ei enää uusita.

Näytös on räätälöity varta vasten Kokkolan Venetsialaisia varten.

Kokkolan Venetsialaisten suosituin päivätapahtuma eli Suntin soutu on myös lauantain ohjelmassa.