Hovioikeus vapautti raiskausta kuvanneen syytteistä – muiden tuomiot säilyivät ennallaan Seinäjoen joukkoraiskaustapauksessa

Vaasan hovioikeus on antanut tuomion vuosi sitten tapahtuneessa raiskaustapauksessa.

seksuaalirikokset
Vaasan hovioikeuden massiivinen pääovi.
Tuomio on määrätty salassapidettäväksi, mutta hovioikeus antoi siitä julkisen selosteen.Antti Haavisto / Yle

Miesjoukko raiskasi 19-vuotiaan naisen viime kesänä Seinäjoella ja hovioikeus on nyt antanut asiassa tuomion. Raiskaukseen syyllistyneiden tuomiot säilyivät ennallaan, mutta salakatselusta ja seksuaaliseen tekoon yllyttämisestä tuomitun miehen syytteet hylättiin.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi marraskuussa tapaamisen järjestäneen miehen kolmen vuoden vankeuteen kolmesta raiskauksesta ja naisen raiskanneet kolme miestä 2–2,5 vuoden vankeusrangaistuksiin raiskauksesta.

Tapahtumia kuvannut 21-vuotias mies tuomittiin käräjillä kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon ja salakatselusta. Hovioikeus kuitenkin katsoi, että vastaaja oli videokuvannut kaikkia asunnossa olleita illanvietoille tavanomaisella tavalla, eivätkä paikalla olleet olleet kieltäneet kuvaamista. Näin ollen kyse ei ollut salakatselusta. Hovioikeus ei myöskään pitänyt riittävänä näyttöä siitä, että mies olisi yllyttänyt seksuaaliseen tekoon, joten sekin syyte hylättiin.

Lisäksi hovioikeus piti käräjäoikeuden asianomistajalle tuomitsemia vahingonkorvauksia päällekkäisinä ja vähensi hänelle tuomittuja korvauksia yhteensä 7000 eurolla.

Lisää aiheesta: Miesjoukko raiskasi 19-vuotiaan naisen Seinäjoella – neljälle ehdotonta vankeutta