1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Metallica

Metallican konsertti tuo liikennerajoituksia maalle, vesille ja ilmatilaan

Suurkonserttiin varaudutaan Hämeenlinnassa sulkemalla teitä sekä rajoittamalla veneilyä ja ilmatilan käyttöä.

Ilmatilan käyttöä ei ollut rajoitettu vielä vuonna 2015, kun AC/DC konsertoi Kantolan tapahtumapuistossa. Metallican konserttiin on tulossa saman verran yleisöä. Kuva: Rene Liikanen / Yle

Metallican konsertti tuo 55 000 katsojaa Kantolan tapahtumapuistoon ensi tiistaina. Portit alueelle avautuvat kello 15 ja konsertin arvioitu päättymisaika on kello 24:n aikaan. Loppuunmyydyn konsertin pääesiintyjä Metallica aloittanee ennakkotietojen mukaan noin kello 21.15.

Konsertti rajoittaa liikennettä Hämeenlinnassa monin tavoin, muistuttaa poliisi tiedotteessaan. Liikennettä rajoitetaan Kantolan alueella. Kadut Vanajantieltä Kantolaan tullaan sulkemaan ajoneuvoliikenteeltä kokonaan tiistain aikana. Vanajantie muuttuu yksisuuntaiseksi keskustasta etelän suuntaan edellisvuosien suurkonserttien tapaan.

Pysäköintiä rajoitetaan Kantolassa myös konsertin rakentamisen ja purkamisen aikana 12.–16. heinäkuuta.

Lisäksi valtatie 10 tullaan sulkemaan henkilöautoliikenteeltä kello 22–01. Suljettu osuus on Katuman kiertoliittymästä valtatie 3:n eli moottoritien liittymään. Kantolaan päin ei siis pääse ajamaan kymppitien kautta konsertin päätyttyä.

Dronekielto voimassa yleisöturvallisuuden vuoksi

Veneilyä rajoitetaan puiston kohdalla Vanajan salmessa. Veneily ja rantautuminen kielletään veneväylän tapahtumapuiston puoleisella osalla. Veneväylän ja Visamäen väliselle osuudelle rajoitusta ei aseteta. Väylällä puiston kohdalla ankkuroituminen on myös kiellettyä.

Lentokieltoalue kattaa laajan alueen Hämeenlinnassa. Kuva: Hämeen poliisi

Ilmatilan käyttöä on rajoitettu tänäkin vuonna. Trafi on poliisin hakemuksesta rajoittanut kaikenlaista ilmaliikennettä puiston yläpuolella 300 metriin saakka. Kieltoalue on kolmostien, Paasikiventien, Vanajantien ja kymppitien rajaamalla alueella eli koskee koko Kantolan niemeä, Hämeensaarta ja Visamäkeä.

Kielto koskee kaikenlaisia ilma-aluksia miehittämättömistä drone-lennokeista lentokoneisiin saakka yleisöturvallisuuden vuoksi.

Poliisi varautuu lisämiehityksellä

Tapahtuman järjestäjän osoittamat pysäköintialueet löytyvät Vanajan kirkon luota Paikkalan peltoaukealta ja toinen Visamäestä Innoparkin pysäköintialueilta. Poliisi toivoo, että muualle pysäköitävät autot jätettäisiin niin, etteivät ne tuki ajoreittejä ja pelastusteitä.

Poliisi on turvaamassa Metallican konsertin onnistumista vahvistetuin joukoin Hämeenlinnassa. Arvo-omaisuus kannattaa jättää kotiin, muistuttaa poliisi.

Konserttijärjestäjä Live Nationin sivuilla (siirryt toiseen palveluun) on kerrottu minkälaiset esineet ja aineet ovat kiellettyjä puistoalueella. Sellaisia ovat esimerkiksi järjestelmäkamerat, sateenvarjot ja selfiekepit.