1. yle.fi
  2. Uutiset

Tampereen apulaispormestari Loukaskorpi paheksuu sivistyslautakunnan jäsenen osallistumista äärioikeiston tapahtumaan

Myös muut Tampereen valtuutetut ovat ottaneet kantaa.

äärioikeisto
Johanna Loukaskorpi
Matias Väänänen / Yle

Tampereen apulaispormestari Johanna Loukaskorpi (sd.) paheksuu sivistyslautakunnan jäsenen osallistumista äärioikeiston kesäleirille. Loukaskorpi on lautakunnan puheenjohtaja.

Loukaskorpi otti kantaa Facebookissa julkisessa Tampereen kuntapolitiikka -ryhmässä (siirryt toiseen palveluun).

Kansallismielisten liittouman jakamien kuvien mukaan leirillä esimerkiksi ammuttiin jousipyssyllä ihmisten kuvia. Kasvot oli peitetty paikalta otetussa kuvassa hymynaamoilla, mutta esimerkiksi vaatteiden ja taustojen perusteella kohteet todettiin nettikeskusteluissa vasemmistopuolueiden ministereiksi.

Sivistyslautakunnan perussuomalaisten jäsen Terhi Kiemunki osallistui tapahtumaan nettitietojen perustella. Kiemunki itse ei ole myöntänyt tai kieltänyt osallistumistaan. Hän on Kansallismielisten liittouman varapuheenjohtaja.

Loukaskorven mukaan Kansallismielisen liittouman toiminta ei sovi lautakunnan jäsenelle.

– Meidän palveluissamme moni lapsi ja nuori on maahanmuuttajataustainen ja kokenut rasismia ja syrjintää. Lautakunnassa, joka vastaa mm. varhaiskasvatuksesta ja perusopetuksesta, tulisi olla edustajina henkilöitä, jotka tunnustavat jokaisen ihmisen yhdenvertaisuuden ja hyväksyvät moninaisuutta ja erilaisuutta, kirjoittaa Loukaskorpi.

Loukaskorven kannanottoon kommentoivat myös valtuutetut.

Vasemmistoliiton valtuutetut Noora Tapio ja Ulla-Leena Alppi ja vihreiden valtuutettu Jaakko Stenhäll ovat sitä mieltä, että myös koko puolueen eli perussuomalaisten mukana olemista Tampereen valtuustokoalitiossa pitää miettiä.

11.7.2019 klo 11.08 Tarkennettu tietoja Kiemungin osallistumisesta ja asemastaan liittoumassa.

Lue seuraavaksi