Tuoli pelasti Merkelin vapinakohtauksen uusiutumiselta julkisuudessa – kuuntelivat Tanskan pääministerin kanssa kansallislaulut istuen, katso video

Saksan liittokansleri Angela Merkelin tueksi tällä kertaa Berliinissä oli tuotu tuolit, kun hän otti vastaan Tanskan uuden pääministerin Mette Frederiksenin.

Angela Merkel
Berliinissä varotoimet Merkelin vapinakohtausten pelossa - kuuntelivat Tanskan pääministerin kanssa kansallislaulut istualtaan
Berliinissä varotoimet Merkelin vapinakohtausten pelossa - kuuntelivat Tanskan pääministerin kanssa kansallislaulut istualtaan

Saksan liittokansleri Angela Merkel toivotti tervetulleeksi torstaina iltapäivällä Berliinissä Tanskan valtavalitun pääministerin Mette Frederiksenin.

Merkelin tilaan oli selvästi kanslerinviraston pihalla varauduttu eikä hän joutunut nyt seisomaan koko aikaa. Vastaanottoseremoniaan kummallekin johtajalle oli tällä kertaa tuotu tuolit.

Liittokansleri ja pääministeri muun muassa kuuntelivat maidensa kansallishymnit istualtaan. Tiedotustilaisuudessa Merkel joutui jälleen kommentoimaan terveydentilaansa.

– Mitä tulee terveyteeni olen tietoinen asemani vaatimuksista ja olen toiminut asianmukaisesti, Merkel sanoi.

Merkel vakuutti, että myös yksityishenkilönä hänelle on erittäin tärkeää huolehtia omasta terveydestä etenkin , kun 65-vuotispäivä lähestyy.

– Se tarkoittaa, etten ole tässä nuorentumassa, ehkä olen kuitenkin entistä viisaampi, Merkel sanoi yleisön naurahtaessa.

Varotoimiin liittokanslerinvirastossa oli torstaina ryhdytty, kun Merkel ilmiselvästi oli vapissut seistessään kolmessa eri julkisessa tilaisuudessa. Tuorein tapaus oli keskiviikkona, kun Merkel otti Berliinissä vastaan pääministeri Antti Rinteen (sd.).

Sitä edeltävät kohtaukset sattuivat tilaisuuksissa Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin ja Saksan liittopresidentin Frank-Walter Steinmeierin kanssa.

Myös Rinteen rinnalla sattuneen kohtauksen jälkeen Merkel sanoi voivansa hyvin ja työstävänsä kohtausten aiheuttajaa. Hän ei kuitenkaan ole nimennyt, mistä hänen tilassaan on kyse.

Vaikka Saksassa poliitikkojen oikeutta yksityiseen vaalitaan, myös siellä yhä äänekkäämmin Merkeliltä haluttaisiin selitystä kuntoonsa. Bild-lehti kysyi jo keskiviikkona (siirryt toiseen palveluun) Rinteen vierailun jälkeen, eikö aika selitykselle olisi jo.

Lisätty Merkelin omat kommentit tiedotustilaisuudesta 11.7.2019 kello 16.29.